Orman Ürünleri Artık İnternet Üzerinde de Satılacak - Son Dakika
Yerel

Orman Ürünleri Artık İnternet Üzerinde de Satılacak

Orman Ürünleri Artık İnternet Üzerinde de Satılacak

Orman ürünlerinin satışına ilişkin tebliğin yenilenmesiyle birlikte ürünlerin internet üzerinden satışına da olanak sağlandı.

07.07.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ürünlerinin satışına ilişkin tebliğin yenilenmesiyle birlikte ürünlerin internet üzerinden satışına da olanak sağlandı. Mersin'de yeni tebliğ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

1950'li yıllardan bu yana kullanılan orman ürünlerinin satış esas ve usullerini belirleyen tebliğ yenilenerek, günümüz koşullarına uygun daha modern hale getirildi. Oduna Dayalı Orman Ürünlerinin Satış, Esas ve Usulleri hakkındaki 303 sayılı tebliğ konusunda Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Bilal Akkuş, İP Şube Müdürü Çelebi Yıldız, Mersin Orman İşletme Müdürü Hüseyin Çakıcıoğlu, mühendisler, idari personel ve iki büyük firmanın temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 1950'li yıllardan bu yana kullanılan önceki yönetmelikler ve tebliğlerin birleştirilerek günümüz koşullarına uygun şekilde revize edilip tek bir kitapçık haline getirildiği belirtildi. Orman Genel Müdürlüğü'nün modern teknolojik koşullarına uygun olarak yenilenen 303 sayılı tebliğin getirdiği en önemli yeniliklerden birinin internet ortamından satış yapılabilmesi olduğu ifade edilen toplantıda, "Tahsisle odun satışı yapılabilecek kurum ve kişilerin güncellenmesi, enerji piyasasının ihtiyacını karşılamak üzere gerekli düzenlemeler yapılmış olması, ihaleli satışların günümüz koşullarına ayak uyduracak şekilde gerekli düzenlemelerin yapılmış olması da getirilen diğer yenilikler" denildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Ürünleri Artık İnternet Üzerinde de Satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement