Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Düzce Valisi Ali Fidan'ın konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Harun Tüfekci'nin açıklaması Detaylar Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci: "Baraj tamamlandıktan sonra Akçakoca'da yaklaşık 43 yıl içme suyu sorunu kalmayacak" Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Baraj tamamlandıktan sonra Akçakoca'da yaklaşık 43 yıl içme suyu sorunu kalmayacak" dedi.

13.03.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Düzce Valisi Ali Fidan'ın konuşması

Orman ve Su İşleri Bakanı Harun Tüfekci'nin açıklaması

Detaylar Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci:

"Baraj tamamlandıktan sonra Akçakoca'da yaklaşık 43 yıl içme suyu sorunu kalmayacak"

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Baraj tamamlandıktan sonra Akçakoca'da yaklaşık 43 yıl içme suyu sorunu kalmayacak" dedi.

Bakan Yardımcısı Tüfekci, beraberinde Doğa Koruma ve Mili Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Meteoroloji Bölge Müdürü Salih Koç ile Düzce Valisi Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti.

Tüfekci'nin ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Fidan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Düzce'de birçok çalışması olduğunu hatırlattı.

Düzce'nin yüzde 51'nin ormanla kaplı olduğunu belirten Tüfekci, "Bu anlamda Düzce'ye 13 yılda 185 milyon Türk Lirası değerinde bir yatırım yaptık. Hem DSİ hem Orman Bölge Müdürlüğü hem Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte burada çok yoğun çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Akçakoca'da 2013 yılında büyük bir baraj inşaatına başladıklarını dile getiren Tüfekci, şöyle devam etti:

"Baraj tamamlandıktan sonra Akçakoca'da yaklaşık 43 yıl içme suyu sorunu kalmayacak. İçme suyu ishale hattı da yüzde 80 civarında tamamlandı. Şimdi de arıtmayla alakalı çalışmalar devam ediyor. Düzce merkez başta olmak üzere Cumayeri, Çilimli, Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova ilçelerimizin de içme suyu sorununu çözeceğiz. Yine beldelerimizin bir kısmının içme suyunu karşılayacak şekilde bir proje hayata geçireceğiz. Hasanlar Barajı'ndan yılda yaklaşık 21 milyon mektreküp suyu, inşallah içme suyu olarak Düzce merkezimiz, ilçelerimiz ve köylerimize kazandırmış olacağız. Burada da içme suyu sorunu kökten çözülmüş olacak."

Tüfekci, orman anlamında da 5 milyon 700 bin civarında fidanı toprakla buluşturduklarını kaydederek, Düzce'ye bal ormanı ve büyük kent ormanını kazandırdıklarını, 17 mesire alanının da A, B ve C tipi olmak kaydıyla Düzce'ye kazandıracaklarını belirtti.

Bakanlık olarak milli parklara yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirten Tüfekci, dün Bolu'yu ziyareti esnasında Yedigöller ve Abant'ı gezme fırsatı bulduğunu, hem Düzce hem Bolu'nun bir bütün halinde Milli Parklar ve Doğa Harikası yerler anlamında sektör haline gelmesi için çalışacaklarını ve bu alanları turizme kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Tüfekci, Vali Fidan'la olan görüşmenin ardından beraberindeki heyetle incelemede bulunmak üzere Güzeldere Şelalesine geçti.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement