Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, hidroelektrik santrallerinin ülkenin kurtuluşu olduğunu belirterek, HES, yenilenebilir temiz enerjidir.

24.04.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, hidroelektrik santrallerinin ülkenin kurtuluşu olduğunu belirterek, HES, yenilenebilir temiz enerjidir. Herkes bir şey diyor. Hayır, HES varsa hayat var. Çünkü enerjide dışa bağımlıyız." dedi.

Kentteki bazı yatırımları incelemek amacıyla Kars'a gelen Tüfekci, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile Kars Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak bir konuşma yapan Tüfekci, Bakanlığın 2003'ten bu yana Kars'a 690 milyon lira yatırım yaptığını söyledi.

Kentteki içme suyu sorunu için bazı projeler hayata geçirdiklerini anlatan Tüfekci, şöyle konuştu:

"80 bin kişinin içme suyu sorunuyla alakalı adım attık ve üç proje ortaya koyduk. İçme suyu ile isale hattı projelerini Karslı kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Selim Barajı'nda 52 milyon metreküp su topladık. Su kaçağıyla alakalı teknik çalışma yapıyoruz. Digor'da Şirinköy'deki barajı harekete geçireceğiz. Vatandaşın gerek içme suyu, gerek sulama suyuyla alakalı sorunları da sizlerin emrine ve hizmetine vermeye gayret edeceğiz. Sulama göleti yapılırken sulama projeleri yapılmaz mı? Elbette bunlarla alakalı da gereken çalışmaları yapıyoruz. Özellikle Arpaçay Ovası sulamasında 52 bin dekarlık araziyi sulu tarıma açtık."

"AK Parti köydeki garip gurabadan, şehirdeki insana sahip çıkarak bugünlere geldi"

Tüfekci, Kars Barajı için 250 milyon metreküp su tutmayı hedeflediklerini, Sarıkamış'ta 7 Kasım Göleti yapacaklarını dile getirdi.

Digor Göleti ile Arpaçay'da Koç Göleti'ni vatandaşların hizmetine sunacaklarını vurgulayan Tüfekci, şunları kaydetti:

"Kim ne derse desin hidroelektrik santralleri bu ülkenin kurtuluşları. HES, yenilenebilir, temiz enerjidir. Herkes bir şey diyor. Hayır HES varsa hayat var. Çünkü enerjide dışa bağımlıyız. 9 hidroelektrik santrali yapmışız ama bunu yeterli görmüyoruz. 2019'a kadar 23 tane daha hidroelektrik santralini Kars'ın ve Türkiye'nin hizmetine kazandıracağız. 2017-2019 yılları arasında önemli projelerimiz var. Kars'ta yüzde 4,5 civarında ormanımız var. Bunu biz yeterli görmüyoruz. 2003'ten bu yana 38 milyon fidanımızı Kars'ımızın topraklarıyla buluşturduk.

AK Parti'nin vatandaşlara götürdüğü hizmetlerle bulunduğu noktaya geldiğini dile getiren Tüfekci, "Hizmet etmeyene kimse dönüp bakmaz. İşte biz hizmet neferleriyiz." diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement