Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci, Seydişehir'de - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci, Seydişehir'de

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci, Seydişehir\'de

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir'de bakanlığa bağlı bölge müdürleri ile koordinasyon toplantısına katıldı.

19.11.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir'de bakanlığa bağlı bölge müdürleri ile koordinasyon toplantısına katıldı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Tüfekci, Seydişehir'e tüm ülkede olduğu gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığının önemli yatırımları olduğunu söyledi.

Konya Ovası Projesi kapsamında 2003-2019 yatırım programında 8 baraj ve gölet, 15 sulama projesinin başlatılarak taşkın koruma tesislerinin kurulduğunu belirten Tüfekci, şöyle konuştu:

"Seydişehir, yurdumuzun bazı yörelerinde olduğu gibi orman varlığı açısından zengin. Şimdiye kadar ilçeye 600 bin adet fidan dikildi. Gelir getiren badem ve ceviz gibi ağaçlardan da 4 köyümüze ücretsiz 5 bin adet fidan dağıtıldı. 77 aileye 1 milyon 272 bin lira süt sığırcılığı kredisi verildi. Karacaören ve Ortakaraören mahalle barajları devam ediyor. Tol ve Ufacık mahalle barajlarının ihalesi yapıldı. Bostandere ve Yeniceköy barajları 2017 yılının yatırım programına alındı." diye konuştu.

Toplantıya, DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman ve Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Milli Parklar Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Meteoroloji Bölge Müdürü Zekeriya Taştan,Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci, Seydişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement