Bakan Eroğlu: IMF Bile Hayret Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eroğlu: IMF Bile Hayret Etti

Bakan Eroğlu: IMF Bile Hayret Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Merkez Bankasının kasasını doldurduk, IMF bile hayret etti." dedi.

12.03.2014 15:11  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Merkez Bankasının kasasını doldurduk, IMF bile hayret etti. 'Dünyada kriz var bize 5 milyar dolar borç verin' dediler. 70 sente muhtaç Türkiye'den IMF'ye 5 milyar dolar verir hale geldik'' dedi.

Eroğlu, AK Parti Manyas İlçe Teşkilatınca Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen seçim toplantısında, Balıkesir'e eli boş gelmediklerini, müjdelerle geldiklerini belirterek, daha önce verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, yatırımların tamamlandığını söyledi.

Yeni temeller atacaklarını, Balıkesir'de tarım anlamında sulanmadık toprak bırakmayacaklarını ifade eden Eroğlu, Balıkesir'e yine heybesi dolu geldiğini anlattı. Geçen yılın ağustos ayının sonunda geldiğinde 36 müjde verdiğini anımsatan Eroğlu, "Bu gelişte 9 müjde daha veriyoruz. 8 ayda 45 müjdeyle Balıkesir'e geldik. Bunların toplam yatırım maliyeti 562 milyon lira" diye konuştu.

Hükümet olarak Balıkesir'i çok sevdiklerini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Başbakanımız en büyük yatırımları Balıkesir'e verdi. Balıkesir, Balıkesir olalı böyle yatırım almadı. 11 yılda 10,3 milyar lira yatırım yapmışız. Bunların 1 milyardan fazlası bakanlığıma ait yatırımlar. 13 baraj ve gölet yaptık. 322 bin dekar araziyi suladık, içme suyu sorununu çözdük. Ağaçlandırmada destan yazdık. 57 milyon fidan diktik. Badem, ceviz, fıstık çamı dikip vatandaşlara kurayla dağıtıyoruz. 3 yıl bakımı, masrafları bakanlığa ait olacak, sonra geliri vatandaşın olacak. Her şey millet için."

Bakan Eroğlu, Balıkesir'e ne kadar baraj, gölet ve sulama tesisi ihtiyacı varsa inşa edeceklerini belirterek, kenti ve ilçelerini çiçek gibi yapacaklarını söyledi.

Manyas'taki sol sahil projelerinin bittiğini dile getiren Eroğlu, "Seçimlerden sonra haziranda temelini atacağız. Toplulaştırmaları biz yapıyoruz. Bu konuda bir sıkıntı olursa çözülecek. Şikayetiniz varsa bana iletebilirsiniz. Biz adaletsizlik yapmayız, yapanın da cezasını veririz. Pazartesi günü burada yeterli eleman bulunmazsa bana söyleyin, müteahhidi kulağından tutar atarım ben" diye konuştu.

En büyük yatırımı Manyas'a yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, Manyas civarında yapacakları yatırımın yaklaşık 800 milyon lira olduğunu bildirdi.

Manyas ve civarındaki araziler sulandığı zaman dekar başına 350 ile 400 lira ilave vatandaşın cebine para gireceğini belirten Eroğlu, "Pamukçu beldesinin sulamasını yaptık. Merak ettim. Sulamadan önce durumu neydi, sulamadan sonra ne oldu? Sulama geldikten sonra evlerin şekli değişmiş. Eskiden düz çatı vardı, villa tipi evler yapılmış. Evlere, çamaşır ve bulaşık makineleri alınmış" ifadesini kullandı.

- ''IMF memuru, geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanırdı''

Eroğlu, kendilerinden önceki koalisyon hükümetinin, DSİ ile 3,5 yılda sadece 9 tesis açtığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yılda 3 tesis açılabilmiş. Aynı kurum... 'At binicisine göre kişner' diye söz var. Biz yılda 350-400 tesis açıyoruz. Temel atarken açılış tarihi, saatini veriyoruz. Dere ıslahı 25, göletler 30 ve barajlar 41 yıldan önce bitmiyordu. Bizler çok iyi çalışarak müteahhitlerin parasını vererek, zamanla yarışıyoruz. İz ödenekle bekliyordu yatırımlar. 1 lira ile yatırım programı devam ediyordu. Şimdi ise 'devletin parası bol işi bitirin' diyoruz, yatırımlarımız sürüyor. Bu para nereden geliyor? Haliç'te Bizans hazinelerini bulup kullanmıyoruz ya da gökten dolar, para yağmıyor. Bizden önceki hükümetler borçlanıyordu. IMF'ye 23,5 milyar dolar borç yapmışlar. Geçmiş dönemlerde IMF memuru, geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanır, her türlü şartını kabul ettirirdi. Bu gerçekten gururumuza dokunuyordu. Şimdi bunu yapabiliyor mu?"

- ''Merkez Bankasının kasasını doldurduk''

Türkiye'nin IMF olmadan yoluna devam ettiğini belirten Eroğlu, 23,5 milyar dolar borcu ödediklerini, üzerine 5 milyar dolar borç verdiklerini söyledi. Zorunlu tasarruf adı altında toplanan 13,5 milyar lira ile 3,5 milyar lirayı bulan KEY ödemelerini de vatandaşa ödediklerini anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Devletin millete borcu olmaz. Büyük devlete bu yakışmaz. Bizden önce kaç banka battı, 22 banka. Bu bankalara vatandaşın yatırdığı paralar ne oldu? Vatandaş gitmiş, parasını İmar Bankasına yatırmış. O da hortumlamış dışarı kaçmış, Paris'te keyif çatıyor. 8,5 milyar dolar, vatandaşa parasını ödedik. Vatandaşın suçu yok. 22 bankanın devlete borcunun bugünkü değeri, ödediğimiz para 231 milyar lira. Merkez Bankasının kasasını doldurduk, IMF bile hayret etti. 'Dünyada kriz var bize 5 milyar dolar borç verin' dediler. 70 sente muhtaç Türkiye'den IMF'ye 5 milyar dolar verir hale geldik. Meydanlarda konuşuyorlar. Bunların meydanlarda konuşma hakkı yok. 8 liraya satılan ilacı geçmişte 48 milyona, 9 milyona satılan antibiyotiği 63 milyona nasıl sattın? İlaç soygunu, banka hortumlamalar. Bunların geçmişini çok iyi bilirim."

- ''Vatandaş kendisini saf sananı sandığa gömer''

Zamanında İSKİ soygunu yapıldığını ifade eden Eroğlu, "Bunlar vatandaşı saf sanıyor. Vatandaş kendisini saf sananı sandığa gömer. Bütün hortumları biz kestik. Bu paralar nereden geliyor? Paralar sizin paranız, gökten yağmıyor. Geçmişte toplanan paraların vergilerin yüzde 86'sı faiz ödemesi olarak gidiyordu. Öyle soygun çarkı kurmuşlar ki. Devlet borçlanması yüzde 63 faizle yapılıyordu" dedi.

Eroğlu, Edirne'den Kars'a 76 ilde içme suyu problemini 2050'ye kadar çözdüklerini anlatarak, yatırımlarının süreceğini söyledi.

Balıkesir'de yaptırılan Ardıçtepe Barajı'na değinen Eroğlu, "Yıllarca her gelen bu barajın yapılacağını söylemiş ama olmamış. Oradaki vatandaşların birçoğu yapamazsınız diyor. Biri 'yaparsanız kendimi şu ağaca asarım', diğer bir kişi ise 'yaparsanız Edip beyi (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur) sırtıma alıp, anırarak gezdireceğim' demiş. Şimdi adamları telaş aldı. Ben de dalı keselim dedim. Edip beyi de razı ettik. Kahve içinde teşekkür etsin yeter dedik" diye konuştu.

Eroğlu, AK Parti dışında kimsenin Balıkesir'e çivi çakamayacağını belirterek, "Bugüne kadar biz yaptık bundan sonra da biz yapacağız. Büyükşehir olmasına diğer partiler karşı çıktı istemediler. Şehirde ne varsa köylerde de olsun istedik. Peki şimdi hangi yüzle oy istiyorlar. Yağma yok istemiyordun o zaman büyükşehir belediye başkan adayına oy isteme hakkın var mı?" ifadesini kullandı.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Eroğlu: IMF Bile Hayret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sistemine dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sistemine dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, teknolojinin imkanlarını kullanarak çiftçilere destek verdiklerini belirtti. Öztürk, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri ve önerilen tavsiyelere uymaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlı takibinin teknik personel ve gelişmiş teknoloji ile yapıldığını söyledi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.


Advertisement