Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu - - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu -

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ileri doğru hamle yaptığı dönemlerde ortalığı karıştırmak isteyenlerin çıktığını söyleyerek "Hep birlikte kenetlenerek birbirimizi severek, sayarak bu işleri çözeriz. Bu ülke 1960 yıllarında da bunları gördü.

15.03.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ileri doğru hamle yaptığı dönemlerde ortalığı karıştırmak isteyenlerin çıktığını söyleyerek "Hep birlikte kenetlenerek birbirimizi severek, sayarak bu işleri çözeriz. Bu ülke 1960 yıllarında da bunları gördü. Vatandaşlar bu olaylara, tahriklere itibar etmesin. Bir acı, bir başka acıyla yok olamaz. Acılar paylaştıkça azalır" dedi.

Aydın programı kapsamında Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde çok büyük hamleler yaptığını ve dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdiğini belirten Eroğlu, ancak Türkiye'nin büyük hamle yaptığı durumlarda ortalığı karıştırmak isteyenlerin çıktığını söyledi.

Eroğlu şöyle devam etti:

"İMF'ye 3,5 milyar dolar olan borcumuzu sıfırladık. Faizler düştü, enflasyon tek haneli rakamlara düştü. Bundan rahatsız olanlar var. Marjinal gruplar işin üstüne gitti. Faiz lobisinin ekmeğine, Türkiye'yi sevmeyen ülkelerin ekmeğine yağ sürmek istediler. Ben vatandaşlara sesleniyorum. Hep birlikte kenetlenerek birbirimizi severek, sayarak bu işleri çözeriz. Bu ülke 1960 yıllarında da bunları gördü. Vatandaşlar bu olaylara, tahriklere itibar etmesin. Bir acı, bir başka acıyla yok olamaz. Acılar paylaştıkça azalır. Bakın ülkemizde istikrar ortamı var. Bu istikrar bozulursa Ukrayna'nın, Suriye'nin hali ortada. Bütün milletimizden sağduyu bekliyoruz, vatandaşlarımız devlete güvensin."

- "Altın Kanal projesi muhteşem"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş'ın "altın kanal" projesini incelediğini bildiren Eroğlu, projenin muhteşem olduğunu belirtti. Projenin Ege Bölgesi'nde taşımacılıkta ve turizmde yeni çığır açacağını savunan Eroğlu, bu projeyle Aydın'ın cazibe merkezi konuma geleceğini belirterek, "Gerçekten muhteşem bir proje. Kanal üzerinden taşımacılık ve ulaşım yapılabilecek" diye konuştu.

AK Parti iktidarında Aydın'a 11 milyar liralık yatırım yapıldığını, bunun 3,9 milyar liralık bölümün kendi bakanlıklarınca gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, 11 yılda Aydın'a 44 milyon fidan gönderildiğini belirtti.

"Aydın'a ileri teknolojiyi kullanarak toprağımıza can verdik" diyen Eroğlu, şunları söyledi:

"412 bin 750 dekar araziyi suya kavuşturacak tesisler kazandırdık. Çine Adnan Menderes Barajı ile 151 yıllık hayali gerçekleştirdik. Şimdi Gökbel barajı ile Çine Ovası'nda 64 bin 650 dekar arazinin sulanmasını sağlayacağız. Aydın'da sulamadık arazi bırakmayacağız. Aydın'a bugüne kadar 93 müjde verdik. Aydın, Aydın olalı böyle müjdeler görmedi. Bu müjdelerin maliyeti 1 milyar 610 milyon lira. DSİ olarak 7 Şubat 2014 tarihinde verilen toplam 34 müjdenin maliyeti 692 milyon 840 bin lira. Aynı şekilde Orman Genel Müdürlüğü'nün 5 müjdesinin maliyeti ise 4 milyon 748 bin 500 lira. Aydın ili Büyük Şehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Savaş'ın müthiş projeleriyle çiçek gibi olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement