Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "15 Temmuz'da yaşanan Türkiye tarihindeki en hain ve alçak darbe girişimine, ülkeyi bölme hareketine karşı kahraman milletimiz büyük bir cesaret örneği gösterdi ve darbeyi püskürttü.

08.09.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " 15 Temmuz'da yaşanan Türkiye tarihindeki en hain ve alçak darbe girişimine, ülkeyi bölme hareketine karşı kahraman milletimiz büyük bir cesaret örneği gösterdi ve darbeyi püskürttü." dedi.

Eroğlu, NG Kütahya Seramik'in kuracağı "15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası"nın temel atma törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, kurulacak fabrikaya verilen ismin büyük anlam ifade ettiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'deki en hain darbe girişimi olduğunu belirten Eroğlu, "15 Temmuz'da yaşanan Türkiye tarihindeki en hain ve alçak darbe girişimine, ülkeyi bölme hareketine karşı kahraman milletimiz büyük bir cesaret örneği gösterdi ve darbeyi püskürttü. Bu bakımdan milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Milletimizin yazdığı destan dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. Allah korusun, bu darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye tamamen parçalanmıştı. Ülkemiz çok kötü bir duruma düşecekti." ifadesini kullandı.

Pek çok Avrupa ülkesinin son dönemde büyüme hızının sıfıra yaklaştığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye gelişiyor. Ülkemiz dört dörtlük şekilde büyüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına gireceğiz. Kütahya da 2023 yılına hazır olacak. Özellikle gençlerimiz 2053 yılında İstanbul'un fethinin 600. yılını kutlayacak ve Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak. Çalışkan ve kahraman milletimiz şanlı bayrağımızı ilelebet bu topraklarda dalgalandıracaktır."

Eroğlu, Türkiye'nin gelecekte küresel bir güç olacağına işaret ederek, "Bugünün gençleri 2053 yılında Allah'ın izniyle küresel bir güç yapacaklar. Bugün doğacak ve bundan sonra doğacak yavrularımız, Malazgirt Zaferi'nin bininci yılı olan 2071 yılını kutladığı zaman ise Türkiye dünyada söz sahibi büyük bir ülke olacak. Dünyanın en büyük devleti olacak. Buna yürekten inanın." dedi.

Eroğlu, "15 Temmuz Şehitler Seramik Fabrikası" ismini vererek fabrikayı kuran Nafi Güral ve ailesini tebrik etti.

"Hedefleri, bu milleti bir daha ayağa kalkamaz hale getirmekti"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok büyük bir badire atlattığını hatırlattı.

Milletin cesareti ve ferasetinin büyük ihaneti önlediğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi aslında bizim ikinci İstiklal Savaşımızdı. Çünkü hedefleri, bu milleti bir daha ayağa kalkamaz hale getirmekti. Allah'ıma hamd ediyorum, yardımıyla bize yetişti. Milletimizin cesareti ve feraseti ile de bunu engelledik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, siyasi partilerimize, meclisimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu süreçte çok dik duran oda ve borsa camiamıza da üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdikleri için onlara da teşekkür ediyorum."

15 Temmuz gecesi darbeye ilk karşı çıkan sivil toplum kuruluşunun TOBB olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, 'Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür.' dedik. İş adamlarımız daha sonraki süreçte, demokrasi nöbetlerine bizzat katıldılar ve lojistik destek verdiler." dedi.

"54 milyar lira bağış yaptık"

Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş dünyasının üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, "Türk iş dünyası bu anlamda üzerine düşeni rekor rakamla yerine getiriyor. Şehit aileleri için başlatılan yardım kampanyalarına Türk iş dünyası, oda ve borsa camiası olarak Türkiye'de bir rekoru kırdık. Şu ana kadar 54 milyar lira bağış yaptık." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük operasyonlar yaptığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Topyekun saldırtıyorlar ama Türk tarihini biraz okusalardı bu millete hiç kimsenin boyun eğdiremeyeceğini bilirlerdi. Son dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri coğrafyamızda çok büyük operasyonlar yapıyor. Türk özel sektörü olarak kahraman ordumuzun sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah onları muhafaza etsin, onları muzaffer eylesin. İşte bu yatırımın zamanlaması bu anlamda çok önemlidir."

Bugün sadece bir fabrikanın temelinin atılmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bugün bu temel atmalar, 15 Temmuz hainlerine, ülkemize tuzak kurmak isteyenlere en güçlü cevabı veriyoruz. Türkiye'nin güçlü yarınlarına olan inancımızı bir kez daha gösteriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından "15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası"nın temeli törenle atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement