Bakan Eroğlu: Bilecik'e 194 Milyon 400 Bin Lira Yatırdık - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu: Bilecik'e 194 Milyon 400 Bin Lira Yatırdık

Bakan Eroğlu: Bilecik\'e 194 Milyon 400 Bin Lira Yatırdık

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'e, son 11 yılda 194 milyon 400 bin liralık rekor yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

14.03.2014 19:22  Güncelleme: 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'e, son 11 yılda 194 milyon 400 bin liralık rekor yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son 11 yılda, Bilecik'e tarihinde görülmemiş büyük yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Kentin orman, su ve meteoroloji alanlarında yapılan yatırımlarla parlayan yıldız olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini vurgulayan Eroğlu, aynı sürede sulama ve taşkın koruma alanlarında 28 yeni tesis kazandırdıklarını, uygulamaya konulan basınçlı borulu sistem, damlama ve yağmurlama metotlarıyla suyun en fazla kullanıldığı zirai sulamada tasarruf sağladıklarını aktardı.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bilecik'e son 11 yılda 194 milyon 400 bin liralık rekor yatırım gerçekleştirdi. Çiftçilerimiz, tamamlanan sulama tesisleriyle daha fazla gelir elde edecek ve yapılan yatırımlarla Bilecik'te sulanmadık toprak bırakmayacağız."

Eroğlu, kente, 68 bin 590 dekar araziyi suya kavuşturan Kızıldamlar, Günyurdu Mustafa Eldemir barajları, Söğüt Küre- Geçitli Köyü Pompaj, Kuryköy Göleti ve Akçasu Köyü Pompaj sulamaları olmak üzere 17 sulama tesisi kazandırıldığını açıkladı.

"150 bin dekar zirai arazi, suya kavuşacak"

Devlet Su İşleri tarafından inşaatı tamamlanan, devam eden ve proje safhasındaki tesislerle 150 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağını belirten Eroğlu, inşaatı devam eden Darıdere ilave sahaları sulaması tamamlama işi ile 9 bin 730 dekar zirai arazinin sulamaya açılacağını vurguladı.

Bakan Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Proje safhasındaki Gölpazarı Akçay Barajı sulaması proje hazırlaması, Pazaryeri Dereköy Barajı proje hazırlaması ve Pazaryeri Dereköy Barajı proje hazırlaması ile toplamda 19 bin 450 dekar zirai araziyi daha suya kavuşturacağız. Ayrıca, Gölpazarı Akçay Barajı proje hazırlaması ile Gölpazarı ilçesine yılda 1 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacağız."

"Bilecik'in 36 yıllık 'baraj rüyası' gerçekleşti"

Gündoğdu Mustafa Eldemir Barajı ile Bileciklilerin 36 yıllık baraj hasretinin son bulduğunun altını çizen Eroğlu, "1978 yılında çalışmalarına başlanılan Gündoğdu Mustafa Eldemir Barajı'nı hükümetimiz döneminde hızla inşa ederek, 2006 yılında tamamladık. Bilecik için çok önemli olan bu baraj ile 6,66 metreküp depolama sağladık. Hizmete aldığımız baraj ile Bilecik'i suya kavuşturduk. Kırsal kalkınmanın anahtarı olan GÖL-SU Projesi kapsamında, Bilecik'e toplam 13 gölet ve sulama tesisi inşa ediliyor. Yenipazar göleti ve sulaması hizmete açılmış olup, diğer tesislerin de tamamlanmasıyla 61 bin 770 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesini sağlamak maksadıyla, '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi'ni başlattık. Sulamaya açılacak yeni alanlar, suyun daha verimli kullanıldığı cazibeli sulama sistemiyle sulanacak. GÖL-SU projeleri, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen 13 dere ıslah tesisiyle yerleşim yerlerini ve zirai alanları taşkın zararlarından korumak için etkin bir mücadele başlatıldığı ve artık su taşkınlarına 'dur' denildiğine dikkati çekti. Tamamlanan dere ıslah tesisleri ile 15 meskun mahal, bin 150 dekar zirai arazinin taşkınlardan korunduğu, ayrıca bir köprünün yapıldığını belirten Eroğlu, inşaatı devam eden 7 dere ıslah projesiyle de 9 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağını aktardı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu: Bilecik'e 194 Milyon 400 Bin Lira Yatırdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement