Bakan Eroğlu: Su Sıkıntısı Yok, Su Eksikliği Var - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu: Su Sıkıntısı Yok, Su Eksikliği Var

Bakan Eroğlu: Su Sıkıntısı Yok, Su Eksikliği Var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Su sıkıntısı yok, su eksikliği var. Allah'ın izniyle içme suyu sıkıntısı yaşamayacağız." dedi.

19.03.2014 22:35  Güncelleme: 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Su sıkıntısı yok, su eksikliği var. Allah'ın izniyle içme suyu sıkıntısı yaşamayacağız" dedi.

Uşak Valiliğini ziyaretinin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Eroğlu, Ulubey Kanyonları'nın turizme kazandırılması için master planı hazırladıklarını belirtti.

Ulubey Kanyonları'nın yeteri kadar tanınmadığına işaret eden Eroğlu, "Bölgeyi, milli park ve tabiat parkı ilan etmek için çalışıyoruz. Kanyonu, dört dörtlük yapacağız. Uşak'ın turizm potansiyeli var. Antalya'daki 12 milyon turistin yüzde 10'unu buraya çekmek mümkün. Büyük projeler var. Belediyelerle birlikte, büyük düşünerek hazırlık yapıyoruz. Deredeki kirliliği gidermek için çalışma yapacağız. Seyir terasları yapılıp ağaçlandırma yapılacak" diye konuştu.

Eroğlu, kuraklıkla ilgili soruya, "Su sıkıntısı yok, su eksikliği var. Allah'ın izniyle içme suyu sıkıntısı yaşamayacağız" yanıtını verdi.

Uşak Kent Meydanı'nda partililerle bir araya gelip, halk oyunları izleyen ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Eroğlu, daha sonra Sivaslı ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosu açılısına katıldı.

Eroğlu, buradaki konuşmasında, "hizmet" denince akla AK Parti'nin geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu seçim, çok önemli. Türkiye'de muazzam bir dönüşüm var. Onbir yılda nereden nereye geldiğimizi kimsenin unutmamasını istiyoruz. Biz 'Paradan 6 sıfır atacağız' dedik, bazı yazarlar 'Paradan 6 sıfır atsınlar, Taksim Meydanı'na çıkıp merkep gibi anıracağım' dedi, bazıları da 'Kalemimi kıracağım' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paradan 6 sıfırı attı ancak kalemini kıran da olmadı diğerini yapan da... Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesini aldığında, 2,5 milyar dolar borç vardı. İstanbul'u soyup soğana çevirmişler. Biz ne yaptık, 600 tesisi açıverdik. Çünkü biz, milletimize hizmet etmek için göreve geldik."

Türkiye'nin dört yanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Türkiye ekonomisini düzlüğe çıkardıklarını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Koalisyon hükümeti 2002 yılında neden görevde kalamadı? Çünkü müteakip ay memur maaşlarını ödemek için bütün dünyada yalvarmadığı ülke kalmadı, 500 milyon dolarcık parayı bulamadığı için mecburen erken seçim kararı aldı. Peki biz bu kadar parayı nereden bulduk? Bize havadan dolar yağmıyor, İstanbul'da Bizans'ın hazinelerini falan bulmuş değiliz. Eskiden paralar hortumlanıyordu, biz bu hortumları kestik. Eskiden toplanan vergilerin yüzde 86'sı borç faizine, faiz lobisine gidiyordu. Sizin paranızı, milletin parasını, millete hizmet için harcadık. Eskiden DSİ yılda 3-4 tesis açıyordu, biz yılda 300 tesisin açılışını yapıyoruz."

Daha sonra Banaz ilçesindeki mitinge katılan Eroğlu, ilçede gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

Eroğlu, Banaz'da yerel seçimleri kazandıktan sonra ilçenin önünün açılacağını dile getirerek, seçmenden yerel seçimlerde destek istedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Uşak'tan karayoluyla Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine geçti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu: Su Sıkıntısı Yok, Su Eksikliği Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement