Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

“İzmir'de son 10 yılda 61 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma ve ormancılıkta İzmir'de destan yazdık"

26.03.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de son 10 yılda 61 milyon fidanın toprakla buluştuğunu kaydederek, ağaçlandırma ve ormancılıkta destan yazdıklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2003-2013 yılları arasında 3 milyar fidanın toprakla buluştuğunu, fidan dikimi konusunda rekor kırıldığını belirtti.

İzmir'de okul bahçelerinden ibadethane bahçelerine, mezarlıklardan karayolu kenarlarına kadar bir çok alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir'de okul bahçelerinde öğrencilere ve vatandaşlara 12 bin fidan dağıttık. 2013 yılı Kurban Bayramı öncesinde mezarlıklara dikilmek üzere vatandaşlarımıza 40 bin servi fidanı dağıttık.  İzmir ili dahilindeki 156 kilometrelik otoyol kenarına 29 bin 150 fidan, Katip Çelebi Üniversitesi ve 196 okul bahçesine de 71 bin 256 boylu fidan diktik.

Türkiye'nin akciğerleri olan ormanların artması için büyük çaba gösterdik. Bu çalışmalar kapsamında İzmir'de 2003-2013 yılları arasında 836 bin 792 dekar alanda çalıştık ve 61 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma ve ormancılıkta İzmir'de destan yazdık. Ayrıca tesis ettiğimiz şehir ormanı ve mesire yerleri ile İzmirli vatandaşlarımıza eğlence ve dinlenme alanları kazandırdık."

Veysel Eroğlu İzmir'de aynı dönemde 58 mesire yerini ve 1 şehir ormanını hizmete aldıklarını hatırlatarak, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Türkiye'yi bal üretiminde dünya lideri yapmak maksadıyla ülke çapında bal ormanları kurduk. Bu atılımımız sayesinde ülkemiz bal üretiminde dünyada 5. sıradan 2. sıraya yükseldi. Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretiminde İzmir'in dünyada söz sahibi olabilmesi için Yeni Şakran, Tosunlar ve Kavakdere Bal Ormanlarını kurarak İzmir'imize kazandırdık.

Gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları ile İzmir'deki vatandaşlarımızın kalkınmasına katkı sağladık. 2013 yılında gelir getirici tür ağaçlandırmalarında İzmir'de toplam 42 köyde 2 bin 470 dekar alanda çalışma yaptık. Bu alanlarda 59 bin 10 gelir getirici badem, ceviz, kestane, sakız, zeytin ve fıstık çamı fidanını toprakla buluşturduk. 2014 yılında ise 14 köyde ve 665 dekar alanda aynı çalışmaları yaparak 17 bin 240 gelir getirici fıstıkçamı ve kestane fidanı dikeceğiz. Bu fidanların dikimi bakımı 3 yıl boyunca Orman Genel Müdürlüğü'ne ait. Daha sonra bu alanları parselleyip kurayla o köyde oturanlara dağıtacağız. Dikmesi ve yetiştirmesi 3 yıl boyunca bizden olacak, elde edilen gelirler İzmirli köylümüzün olacak." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement