Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"İçme suyu, barajlar, sulama tesisleri gibi projelerin yanı sıra orman köylüleri için de önemli projeler hazırladık.

02.05.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İçme suyu, barajlar, sulama tesisleri gibi projelerin yanı sıra orman köylüleri için de önemli projeler hazırladık. Ormanlardaki vatandaşlarımız, orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak" dedi.

Gazipaşa Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Eroğlu, bu ilçede yatırım hamlesi başlattıklarını, Gazipaşalılar ve Antalyalıların hizmetkarı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Oy versin vermesin herkesin hizmetine koşacaklarını belirten Eroğlu, Gazipaşa'da temeli atılan baraj ve sulama tesisleri bulunduğunu, bunları da hızlı bir şekilde bitirmeye gayret ettiklerini anlattı.

Orman köylüleri için yaptıkları çalışmalara değinen Eroğlu, "İçme suyu, barajlar, sulama tesisleri gibi projelerin yanı sıra orman köylüleri için de önemli projeler hazırladık. Ormanlardaki vatandaşlarımız, orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak. Ormanlarda gelir getirici türler için arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Gelir getirici türler hangisiyse onu dikeceğiz. 3 yıl bakımı bize ait olacak. Parselleyeceğiz, kura çekeceğiz. Kura sonrası alanı oradaki vatandaşa vereceğiz. Geliri tamamen vatandaşımıza ait olacak" ifadesini kullandı.

Eroğlu, dinleyiciler arasındaki bir vatandaşın, "2B arazisi" olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş topraklarla ilgili peşinatların alınıp alınmayacağına ilişkin sorusuna karşılık, bu konuda bilgisi olmadığını ve Maliye Bakanlığının sorumluluğuna girdiğini dile getirdi.

Nüfus cüzdanını gösterdi

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Adil Çelik'i makamında ziyaret eden Eroğlu, ilçede yürütülen ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çelik'in, Hacımusa Çayı ile ilgili projenin desteklenmesini istemesi üzerine Eroğlu, Afyonkarahisar'da nüfusa kayıtlı olduğu mahallenin adının da Hacımusa olduğunu bildirdi.

Odadakilere nüfus cüzdanını gösteren Eroğlu, "Bakın, nüfus cüzdanımda da mahalle, Hacımusa olarak yazıyor. O yüzden Hacımusa Çayı için yapılması gereken neyse yapalım" diye konuştu.

Daha sonra Çelik, 96 yaşındaki dedesi Hasan Çelik'i, Eroğlu ile tanıştırdı. Çelik'in 70 yaşında gibi göründüğünü ifade eden Eroğlu, Hasan Çelik'e kaç çocuğunun olduğunu sordu. Onun, kaç çocuğu olduğunu hatırlayamaması üzerine Eroğlu, "Gençliğin bundan kaynaklanıyor sanırım" diye espri yaptı.

Havalimanına güvenli uçuş için "ölçüm ve raporlama sistemi"

Gazipaşa'nın içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik de çalışmalar yaptıklarına değinen Eroğlu, ilçenin 2050 yılına kadar bu konudaki gereksinimi karşılayacak projeyi hazırladıklarını kaydetti.

İlçede modern bir içme suyu arıtma tesisi de inşa edeceklerini söyleyen Eroğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda emniyetli uçuşu sağlamak amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından otomatik meteoroloji ölçüm ve raporlama sistemi kurulacağını, başka bir çalışma kapsamında bir cihazla deniz suyunun ölçüleceğini belirtti.

Eroğlu, Gazipaşa'yı uçuracak projelerin, yerel yönetimle hayata geçeceğine dikkati çekerek, "Buraya şimdiye kadar 50 trilyon liralık yatırım yapmışız. İnşallah planladığımız projeleri de gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretin sonunda Çelik, Eroğlu'na ipek böceğinden yapılmış el işlemesi bir eşya hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement