Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak, çektirmeyeceğiz" "Orman yangınlarında Akdeniz ülkelerinden en başarılı biziz Allah'a şükür"

20.07.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak, çektirmeyeceğiz" dedi.

Eeroğlu, Bolu Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul'da yağmurun etkili olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da su melesi yok, Allah yardım ediyor. Ne zaman ihtiyaç olursa cenabı Allah yağmuru gönderiyor. İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak, çektirmeyeceğiz" diye konuştu.

"Başka bir ekip olsa İstanbul çoktan susuz kalmıştı" diyen Eroğlu, "Bizim tecrübemiz var. Aynı zamanda yaptığımız tesisler var. Bununla ilgili olarak A ve B planlarımız var. İstanbul için B planını da devreye soktuk" şeklinde konuştu.

Eroğlu, hiçbir şehri susuz bırakmayacaklarına dikkat çekerek, "Bu kurak dönemde İstanbul'a yağmur yağmazdı dün hakikaten meteoroloji ve DSİ alarma geçti. Sel baskınlarının olma ihtimaline karşı hazır durumda beklediler. Üsküdar'da sahil yolu ile deniz birleşti" şeklinde kaydetti.

-"Orman yangınlarıyla mücadele"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına hassas olan bölgelerin valiliklerine yazı gönderdiklerini ifade ederek, "Yaz döneminde bazı alanlara piknikçilerin ateşle girmelerini ve piknik yapmalarını yasakladık. o bölgeleri yasak bölge ilan ettik. Ekipler tarafından o bölgeler kontrol ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'da çıkan yangın maalesef piknikçiler yüzünden çıktı. Ormanlık alan dışında başlayan yangına biz müdahale etmesek bütün alan yanacaktı. Hızlı müdahale ile o alanları kurtardık" dedi.

Bu yıl yangınlar konusunda çok büyük bir sıkıntının olmadığını anlatan Eroğlu, "Dünyadaki en hızlı ve ileri teknoloji Türkiye'de. Bu teknolojiyi biz kurduk. Hatta arka arkaya iki defada ödül aldı. Tüm dünyadaki ormancıları eğitmek için Antalya'da modern bir tesis kurduk. Yeteri kadar aracımız, ekibimiz ve teknolojimiz var. Ayrıca 42 adet hava aracımız var. Ormanlarımızı sürekli olarak kontrol ediyoruz. Merkezden tüm araçlarımızın takibini yapabildiğimiz bir sistemimiz var. Bu teknolojiyi pek çok ülke bizden talep etti. En son Yunanistan talep etmişti. Orman yangınlarında Akdeniz ülkelerinden en başarılı biziz Allah'a şükür. Ormanlarımızı hepimizin sahip çıkması gereken servetlerimiz" şeklinde kaydetti. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement