Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalması için daha çok çalışması gerekiyor.

29.07.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalması için daha çok çalışması gerekiyor. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. İnadına daha da çok çalışacağız. Şanlı bayrağımızı ay yıldızlı bayrağımızı daha da zirveye dikeceğiz. Bize bu yakışır" dedi.

Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, her bayram olduğu gibi bu bayramda Şuhut'ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şuhut'un mübarek toprakların bulunduğu yer olduğunu, İstiklal Harbi'nin fitilinin buradan ateşlendiğini anımsatan Eroğlu, "Atatürk ve arkadaşları 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece buradan Kocatepe'ye yürüdü. Orada sabahın ilk ışıklarıyla Büyük Taarruzu başlattı. Ben hemşehrilerimle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Çok çalıştıklarını, gece gündüz demeden devamlı koşturduklarını dile getiren Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü milletimiz büyük bir millet. Şanının layık olduğu, dünyadaki layık olduğu yere taşımak için çalışmamaz lazım. Başbakanımız da bizler de koşuyoruz. Çünkü bu millete daha büyük olmak yakışır. Şanlı bir milletiz. Bu yüzden ülkemizi çok daha güzel noktalara taşıyacağız. Son 11 yılda güzel hizmetlere imza atıldı. Başbakanımızın liderliğinde hayal edilemeyecek bir takım projeler gerçekleşti. Geçenlerde Almanya'dan çok eski bir bakan arkadaş gelmişti ve dedi ki 'Türkiye'de çok büyük projeler var. Artık bizim memlekette büyük projeler yok. Dolayısıyla ne kadar gurur duysanız az' diye söyledi. Gerçekten de öyle. Bu kardeşiniz 268 baraj ve bin gölete imza atıyor. Bakın kuraklığa rağmen 76 şehire su götürdük. Afyonkarahisar'da, İzmir'de, Şırnak'ta su yoktu su götürdük. Kıbrıs'a su götürmek büyük devletin yapabileceği bir projedir."

-"İslam dünyasının umudu Türkiye"

Eroğlu, eski Türkiye'nin geride kaldığını ve yeni Türkiye devrinin başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi daha güzel noktalara taşıyacağız. Nasıl taşıyacağız, kardeşliğimizi pekiştireceğiz, birbirimizi seveceğiz ve neticede çalışacağız. Niçin çalışacağız bakın İslam dünyasının umudu Türkiye. Bugün Afyon'da Türkmen kardeşlerimi gördüm. Nereye gidecekler? Türkiye sığınılacak son kale. Bütün millete, 77 milyona çok önemli vazife düşüyor. Suriye'den zulümden kaçan nereye gidiyor? Türkiye'ye geliyor. Geçmişte de Rus,Yunan, Bulgar zulmünden kaçan Türkiye'ye sığındı. Dolayısıyla Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalması için daha çok çalışması gerekiyor. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. İnadına daha da çok çalışacağız. Şanlı bayrağımızı ay yıldızlı bayrağımızı daha da zirveye dikeceğiz. Bize bu yakışır."

Programa, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, daire amir ve müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Eroğlu, daha sonra ilçeye bağlı Karaadilli, Tatarlı ve Haydarlı beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement