Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Hep birlikte millet olarak daha büyük destanlar yazacağız"

01.08.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hep birlikte millet olarak daha büyük destanlar yazacağız" dedi.

Eroğlu, bayramlaşma programları için geldiği Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Döğer beldesindeki tarihi Kervansaray içerisinde gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Eroğlu, son 11 yılda Türkiye'de çok önemli gelişmelerin olduğunu, bunu görenlerin daha iyi takdir ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ekonomik açıdan hedefinin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmesi olduğunu anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Son 11 yılda nereden nereye geldik, bunu bir hatırlarsanız, çok önemli gelişmeler olduğunu zaten fark edeceksiniz. Ekonomi açısından Türkiye, dünyada 26. sıradaydı 16. sıraya yükseldik. G20 zirvesi içerisinde yoktuk. Türkiye artık G20 zirvesi içeresinde. İnşallah büyük hedeflerimiz var. En yakın 2023 hedefi var. Onlar bizim hedefimiz. Gençlerin hedefi var, 2053 İstanbul'un fethinin 600. yılı, yeni doğan doğacak olan yavruların daha büyük hedefi var. Malazgirt Zaferi'nin bininci yılını 2071'de kutlayacağız. İnşallah hep birlikte millet olarak daha büyük destanlar yazacağız. 6. sırada olmak bize yakışmıyor, bizi tatmin etmiyor. Biz büyük milletiz. İlk hedefimiz dünyada ilk 10'na girmektir."

-"Türkiye'de son 11 yıldır siyasi istikrar var"

"Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak diyoruz. Bizim sloganımız zaten bu" diyen Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu istikrarı size borçluyuz. Çünkü Türkiye'de son 11 yıldır siyasi istikrar var. Siyasi istikrar olduğu için ekonomik istikrar var. Yoksa siyasi istikrar olmasa ekonomik istikrar olmazdı. Dünyadaki bu kriz döneminde Türkiye'de büyük bir krize düşerdi. Belki şu anda memur maaşlarını ödeyemediği için IMF'nin kapısında yalvaran bir Türkiye manzarası olurdu ama o günler geride kaldı. IMF'ye dahi borcumuzu ödedik. Osmanlı'dan bu yana ilk defa borcumuzu ödüyoruz, son 200 yıldır. Daha önce Osmanlı maalesef hep borçlanmış, borçlanınca hatta yabancılar kendi paralarını tahsil etmek için 'Düyun-u Umumiye İdaresi' kurmuşlar. Merkez Bankası'nın özellikle döviz miktarı rekorlara koşuyor."

Bayramlaşma programına, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Döğer Belediye Başkanı Ahmet Ulu ve vatandaşlar katıldı.

Eroğlu, daha sonra İhsaniye ilçesindeki bayramlaşma törenine katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement