Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

''Biz, büyük bir milletiz. Bize bayrağımızı daha yükseklere taşımak yakışır. Bunun için birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha büyük hedeflere doğru yelken açmamız gerekir''

28.09.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz, büyük bir milletiz. Bize bayrağımızı daha yükseklere taşımak yakışır. Bunun için birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha büyük hedeflere doğru yelken açmamız gerekir" dedi.

Elazığ'a yapılacak 11 tesisin temel atma töreni için kente gelen Eroğlu, bir otelde gerçekleştirilen "İl Koordinasyon Toplantısı"na katıldıktan sonra Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene geçti.

Yapımına başlayacakları 11 tesisin maliyetinin 166 milyon lira olduğunu belirten Eroğlu, bu çalışmaların Elazığ için az olduğunu ve daha fazlasını yapmak için çalışacaklarını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 12 yılda yaptığı çalışmalar ve geleceğe dönük hazırladığı projeler hakkında bilgi veren Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminden beri Elazığ'a ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Eroğlu, Türkiye'nin hızlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini belirterek, "Peki bu imkanlar nasıl sağlanıyor? Ben, 2003 yılında İSKİ'den sonra DSİ Genel Müdürü olduğum zaman hiçbir şey yoktu, büyük para ve ödenek sıkıntısı vardı ama artık o sıkıntılar geride kaldı çünkü borçlarımızı ödedik. Bakın IMF'ye olan borcu, 23,5 milyar dolar borcu ilk defa biz ödedik. Yani Osmanlı'nın borçlanmasına bakarsak 1750'den itibaren hep borçlanmışız. İlk defa geçen sene dış borçları temizledik. Bu, gerçekten önemli, üstelik IMF'ye 5 milyar dolar da borç vereceksin" diye konuştu.

Türkiye'nin dünya ekonomisinde 26. sıradan 16. sıraya yükseldiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ama bana göre bunlar yeterli değil. Biz, büyük bir milletiz. Bize bayrağımızı daha yükseklere taşımak yakışır. Bunun için birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha büyük hedeflere doğru yelken açmamız gerekir. İlk hedef, 2023. İnşallah Türkiye'yi dünyada 10 büyük ekonominin arasına taşıyacağız. Hedef, 500 milyar dolar ihracat, kişi başına 25 bin dolar milli gelir ve büyük bir bölgesel güç olmak. Daha sonra, gençlerimiz, İstanbul'un Fethi'nin 600. yıl dönümünü 2053 yılında kutlayacak. O tarihte bayrağımız daha da ileri taşınacak. Yeni doğan ve doğacak olan çocuklarımız için de bir hedef verdik, 1071 Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümünü evlatlarımız 2071 yılında kutlayacak. O zaman Türkiye, Allah'ın izniyle dünyada küresel bir güç olacak. Ben buna yürekten inanıyorum."

Eroğlu, konuşmasının ardından protokol üyelerini sahneye davet etti. "Badem Eylem Planı" çerçevesinde yer tahsis edilecek ilk talihlileri kurayla belirleyen Eroğlu, daha sonra, Kovancılar'da yapılacak Kanatlı Barajı'nın temel atma törenine video konferans yöntemiyle bağlandı.

Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli'ye "hayırlı olsun" dileklerini ileten Eroğlu, ardından, diğer tesislerin temelini Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu ve Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirbağ ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumların müdürleri ile butona basarak attı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement