Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2003 yılı öncesi sulaması hariç bir gölet, ortalama 12 yılda biterken şimdi aynı gölet sulaması dahil 18 ayda bitiyor" ifadesini kullandı.

26.02.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2003 yılı öncesi sulaması hariç bir gölet, ortalama 12 yılda biterken şimdi aynı gölet sulaması dahil 18 ayda bitiyor" ifadesini kullandı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri 2003 yılından beri devletin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak üzere büyük çaba harcadıklarını belirtti.

Türkiye'nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olan DSİ'de bu yönde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, "Geçmişte yatırımlar iz ödenek diye adlandırılan bir sistemle yatırım programına alınıyordu. Yani eski parayla 1 milyon, yeni parayla 1 lira ile yapılacak tesis yatırım programında yer alıyordu. İz ödenek olarak isimlendirilen bu sistemle küçük bir göletin bile bitirilmesi çok uzun yıllar sürüyordu" ifadesini kullandı.

-"Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi şekilde koruyoruz"

DSİ'deki bu anlayışı terk ettiklerini ve kaynakları öncelik sırasına göre en verimli şekilde yönettiklerini belirten Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Eskiden basit bir gölet, sulaması hariç 15-20 yılda ortalama 43 milyon liraya mal edilerek tamamlanıyordu. Şimdi ise aynı büyüklükte bir gölet, sulama tesisleri dahil 4 ile 5 milyon lira maliyetle tamamlanıyor. Bizimle birlikte tesis maliyetleri 2003 yılı öncesine göre 10'da birine düştü. Yani biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi şekilde koruyoruz."

Eroğlu, 1999-2002 yılları arasında senede ortalama 3 tesisin hizmete alındığını vurgulayarak, "Eskiden basit bir yapının bile açılışına bakanlar giderdi. Şimdi biz tamamladığımız yüzlerce tesisi aynı anda toplu halde hizmete alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu, 2002-2014 yılları arasında yılda ortalama 197 tesisi vatandaşların hizmetine sunduklarını bildirerek, 2014'te ise bir rekora imza atarak 511 tesisi tamamladıklarını, böylece so n 12 yılda, 2 bin 361 eseri ülkeye kazandırdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement