Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin taşınması için ilk kazmanın vurulduğunu belirterek, "Muhteşem bir şehir olarak yeniden inşa edeceğimiz Yusufeli ilçemiz yeni yerinde göl manzaralı olacak" ifadesini kullandı.

13.03.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin taşınması için ilk kazmanın vurulduğunu belirterek, "Muhteşem bir şehir olarak yeniden inşa edeceğimiz Yusufeli ilçemiz yeni yerinde göl manzaralı olacak" ifadesini kullandı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çoruh Nehri'nin daha önce çılgınca boşa aktığını dile getirerek, "Çoruh'ta Muratlı, Borçka ile Deriner Barajı ve HES'i inşa ederek halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi ise Türkiye'nin en çılgın akan bu nehrine yeni bir gerdanlık daha takıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu, Yusufeli Barajı ve HES projesi tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, dünyada ise kendi kategorisinde 270 metre yüksekliği ile Çin'deki 292 metre yüksekliğindeki Xiowan ve Gürcistan'daki 272 metre yüksekliğindeki Inguri barajlarından sonra en yüksek 3. baraj olacağını belirtti.

"Ekonomiye yılda 400 milyon lira katkı sağlayacak"

Artvin'in 70 kilometre güney batısında yer alan Yusufeli Barajı ve HES'in yıllık 1 milyar

827 milyon kilovat saat enerji üreteceğini ifade eden Eroğlu, temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı projenin hayata geçmesi ile milli ekonomiye yılda 400 milyon lira katkı sağlanacağını dile getirdi.

Eroğlu, dev bir proje olan Yusufeli Barajı ve HES'in göl alanı içerisinde kalacak Yusufeli ilçe merkezinin Yusufelililerin arzu ettiği yerleşim alanına taşınacağını vurguladı.

Bakan Eroğlu, "İlçe yeniden inşa edilirken orada yaşayan vatandaşlarımızın fikirlerini yok saymıyoruz. Onların da memnun olacağı şekilde en güzel ilçeyi yeniden tesis edeceğiz. Bu çerçevede Yansıtıcılar ve Sakut Deresi olarak belirlenen yeni yerleşim alanında ilk kazmayı vurarak çalışmalarımızı başlattık" açıklamasında bulundu.

"Muhteşem bir ilçe olacak"

Öncelikli olarak yeni Yusufeli'nin 1. etabı olan Hükümet Konağı, Belediye gibi idari tesis alanının kazı çalışmalarının başlatıldığını belirten Eroğlu, devam eden süreçte ise 2. ve 3. etap kazı çalışmalarına başlanarak, altyapı ihalesinin ardından müteahhit firmanın işe başlayacağını aktardı.

Yollarla diğer donatılarla burayı en güzel ilçe haline getireceklerinin altını çizen Eroğlu, "Şu anki Yusufeli'nin yerleşim yerinden daha uygun bir yerde ilçeyi yeniden inşa edeceğiz. Yeni yerinde göl manzaralı Yusufeli, ekonomisi, ekolojisi, sosyal yapısının daha modern hale gelmesiyle daha da gelişecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement