Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yılda 350-400 milyon fidan ürettiklerini belirterek, "Bakanlıklarımız, askeriye, sivil toplum kuruluşlarımız, belediye, kim isterse onlara bu fidanları veriyoruz, kendimiz de dikiyoruz" dedi.

22.04.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yılda 350-400 milyon fidan ürettiklerini belirterek, "Bakanlıklarımız, askeriye, sivil toplum kuruluşlarımız, belediye, kim isterse onlara bu fidanları veriyoruz, kendimiz de dikiyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Polatlı'daki  "Sakarya Meydan Muharebeleri Tarihi Milli Parkı"nda düzenlenen fidan dikim töreninde, Türkiye'de ormanlık alanların, dünyanın aksine arttığını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarına değinen Eroğlu, "Son 12 yılda 900 bin hektar araziyi, orman olarak genişlettik. Odun servetimiz 1,2 milyar metreküpten 1,5 milyar metreküpe çıktı. Bu da muhteşem bir rakam" diye konuştu.

Yılda 350-400 milyon fidan ürettiklerini belirten Eroğlu, "Bakanlıklarımız, askeriye, sivil toplum kuruluşlarımız, belediye, kim isterse onlara bu fidanları veriyoruz, kendimiz de dikiyoruz. Bu yıl da aşağı yukarı 120 bin kişiyle büyük bir seferberlik başlattık. 250 milyon fidanı bütün Türkiye'de toprakla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

-"Bu topraklar kolay kazanılmadı"

Eroğlu, vatanın ne zorluklarla kazanıldığını gelecek nesillere anlatmak için milli parklara önem verdiklerini bildirdi.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanıldığı topraklarda bulunduklarına işaret eden Eroğlu, burayı milli park ilan ettiklerini dile getirdi.

"Çok sayıda şehidimizin bulunduğu yerler var, bunlar teker teker tespit ediliyor" diyen Eroğlu, burada yapılacak panoramik müze için de yaklaşık 14 milyon lira ayırdıklarını kaydetti.

Panoramik müze ve abideyi kısa zamanda tamamlayacaklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Devlet Demiryollarıyla görüşmemiz oldu, daha önce onlar başlamıştı. Biz Bakanlık olarak üzerimize aldık. Az önce müsteşarımıza talimat verdik, burayı bir an önce ihya edelim. Çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı. Bayrağımız dalgalanıyor, ezanlar okunuyorsa, bunu şehitlerimize, bu vatan için, millet için, bu namus için canını seve seve veren bu kahramanlara borçluyuz. Polatlı'dan onları ilelebet hatırlatayım, hatırlıyoruz hatırlayacağız. Onlar yüreklerimizde yaşayacak."

- Çanakkale, Sarıkamış ve Afyonkarahisar'daki çalışmalar

Çanakkale'deki tanıtım merkezine yaklaşık 550 milyon lira yatırım yaptıklarını da bildiren Eroğlu, akabinde Sarıkamış Milli Parkı'nı ilan ettiklerini anlattı. Eroğlu, "Allah nasip ederse, yüz binlerce şehidimizin hatırasına orada da güzel bir tanıtım merkezi, Kafkas Araştırma Merkezi kuruyoruz. Bu sene temelini atacağız" diye konuştu.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde, Afyonkarahisar Kocatepe'den "Ordular ilk hedefimiz Akdeniz'dir, ileri" emri verildiğini hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"26 Ağustos'ta kahraman ordumuzun Sincanlı Ovası'na indiği o noktada İstiklal Tanıtım Merkezini kuruyoruz. Çok muhteşem bir tanıtım merkezi olacak ve gençler, Orta Asya'dan bu yana tarihimizi bir zaman tüneli içinde görecek. Gençlerimize, gelecek nesillere bu toprakların nasıl kazanıldığını anlatmazsak, gerçekten özverimizi yeterince yapmış olmayız. Onu da gerçekleştireceğiz."

-"Muasır medeniyet seviyesine çıkacağız"

Bakanlık olarak barajlar, göletler, sulama tesisleri inşa ettiklerini belirten Eroğlu, "Dereleri ıslah ediyoruz. Ağaçlandırma faaliyetleri dolu dizgin gidiyor" dedi.

Türkiye'nin her tarafına otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduklarını ifade eden Eroğlu, "Meteorolojide Balkanlar, Kafkaslar ve özellikle Orta Doğu'nun tahmin merkezi haline geldik. Geçmişte isabet oranı düşüktü ama şu anda Cebelitarık'tan Hazar'a kadar, her yerin havası bizden sorulur hale geldi. Bu teknolojiye yatırım yapacağız. Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • halis özyurt: ankara polatli özyurt köyünede agac istiyoruz saygilarimla 0 0 Yanıtla

Advertisement