Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sağlıkta yaptığımız dönüşümlerle dünyaya örnek olduk. Afrika'daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden, dünyanın şu anda gurur duyduğu sağlık sistemine geçtik" dedi.

12.05.2015 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sağlıkta yaptığımız dönüşümlerle dünyaya örnek olduk. Afrika'daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden, dünyanın şu anda gurur duyduğu sağlık sistemine geçtik" dedi.

Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından yaptırılan 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin iktidara geldikten sonra sağlıkta adeta devrim yaptığını belirterek, dünyaya örnek teşkil edecek bir dönüşüme imza atıldığını söyledi.

Sağlıkta neredeyse her ilçeye bir hastane yaptıklarının altını çizen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sağlıkta dünyanın en ileri sistemini kurmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiden sağlık konusunda çok büyük sıkıntılar çekiliyordu. Bağ-Kur'luysan devlet hastanesine gidemiyordu. SSK'lıysa onlarda belirlenen yerler dışındakilere giremiyordu. Ancak ilk kez bunu ortadan kaldırarak isteyen istediği yerde muayene olsun, isteyen istediği yerden ilaç alsın dönemi başlattık. Sağlıkta yaptığımız dönüşümlerle dünyaya örnek olduk. Afrika'daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden, dünyanın şu anda gurur duyduğu sağlık sistemine geçtik. Dağın başında başına bela gelen bir kardeşimizin yanına helikopterle inip, tam teşekkülü hastaneye götürüyoruz. Hastanelerde eskiden enjektör ve eldiven bulunmazken, şimdi hastanelerde dünyanın en ileri cihazları var. Hastaneler adeta 5 yıldızlı oteller şeklinde muhteşem bir hale geldi. İşte vatandaşa hizmet bu. 'Her şeyin başında sağlık vardır' diyoruz."

Sağlık yatırımlarının 10 kat arttığını vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin en muhteşem fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin Afyonkarahisar'da inşa edildiğini belirterek, "Şimdi bu hastane ile birlikte Afyon sağlığın ve sağlık turizminin merkezi olacak. Bunu yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri sahnede hazırlanan masalardaki butonlara basarak hastanenin temeli atıldı.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement