Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kaliteli hizmet, yeterli altyapı ve misafirperver Afyonkarahisarlılar sayesinde şehrin kongre turizmine de ev sahipliği yapmaya başladığını bildirdi.

11.11.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kaliteli hizmet, yeterli altyapı ve misafirperver Afyonkarahisarlılar sayesinde şehrin kongre turizmine de ev sahipliği yapmaya başladığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'ın Anadolu'nun kavşak noktası, zaferin, mermerin, lezzetin ve termalin başkenti olduğunu ifade etti.

Bölünmüş ve güvenli yollarla diğer illere bağlanan şehrin, Zafer Havalimanı ile hava ulaşımı konusunda da büyük mesafe kat ettiğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ulaşım konusunda çok büyük projeleri hayata geçirdik. Kara ulaşımı ve hava ulaşımı tamam, hızlı tren projesini de hayata geçireceğiz ve şehrimizi Türkiye'ye ve dünyaya bütün ulaşım araçlarıyla bağlayacağız. Afyonkarahisar artık kongre turizmine ev sahipliği yapıyor. Artık toplantı ve kongreler de Afyonkarahisar'da yapılmaya başlandı. Ülkemizin çeşitli noktalarından gerek kamu kurum ve kuruluşlarının, gerekse de özel işletmelerin eğitim, toplantı ve kongreleri şehrimizde gerçekleştiriliyor. Hızla beş yıldızlı otellerin yükseldiği Afyonkarahisar'da kaliteli hizmet verilmesi, gerekli altyapının olması ve misafirperver Afyonkarahisarlılar sayesinde şehir artık kongre turizmine de ev sahipliği yapmaya başladı."

2002'den sonra dev tesisler hizmete girdi

Eroğlu, özellikle 2002'den bu yana dev tesislerin hizmete girdiği ilde spor kulüplerinin kamp yaptığını, termal turizmle insanların şifa bulduğunu, Akarçay ve şehir ormanı başta olmak üzere diğer tesislerle de sosyal ihtiyaçların karşılandığını belirtti.

Bakanlığının ve bağlı kuruluşlarının da toplantılarını Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiğini bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman Genel Müdürlüğünün 5 günlük bütçe toplantısının cuma günü kapanışına da katılacağım. AK Parti de Afyonkarahisar'ı tercih etti. Kuruluşunu Afyonkarahisar'da gerçekleştiren AK Parti de istişare toplantılarını yıllarca Kızılcahamam'da gerçekleştirdi. Ancak geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar'ı tercih etti. 8-10 Ocak'taki AK Parti İstişare Toplantısı da yine Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Bu şehrin bir evladı olarak ilimizin böylesine önemli toplantılara ev sahipliği yapmasından gurur duyuyorum. Tüm bunlara emeği geçen mahalli idarecilere, turizm yatırımcılarına, bu tesislerde çalışan personele ve Afyonkarahisarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar bir yıldız gibi parlamaya devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement