Bakan'dan Türkiye'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde - Son Dakika
Ekonomi

Bakan'dan Türkiye'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dev projeler yapacaklarını belirterek, GAP'ı da 2019 yılında tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

13.02.2016 13:29  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a geldi. Valiliği ziyaret eden Eroğlu, burada basın toplantısı düzenleyerek, projeleri tanıttı. Diyarbakır'a eli boş gelmediklerini anlatan Eroğlu, "Daha önce Diyarbakır'a maliyeti 2 milyar 285 milyon TL olan 28 müjdeyi vermiştik. Bu kez 13 müjdeyle geldim. Bu projeler 207 milyon TL maliyetindedir. Böylece Diyarbakır için son iki yılda verdiğimiz müjde miktarı 41'e yükseldi. Büyük dev projeler yapacağız" dedi.

"13 MÜJDEMİZ VAR"

Kentteki en büyük yatırımları Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yaptığını aktaran Eroğlu, "DSİ'nin 6 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 4 müjdesi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2 ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 olmak üzere toplam 13 müjdemiz var. Bunlar arasında barajlar mevcut. Bunların sulamaları modern olarak yapılacaktır. 38 bin 200 dekarlık arazi sulanacaktır. Her yıl 16 milyon TL çiftçilerin cebine ek ilave olarak akacaktır. 5 bin kişilik ek ilave istihdam sağlanacak" diye konuştu.

"50 BİN 300 DEKAR SULANACAK"

Sulama projelerini tamamladıklarını kaydeden Eroğlu, 50 bin 300 dekar arazinin sulanacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Bölgedeki vatandaşlarımızın yıllık olarak zirai gelir atışı 21 milyon TL olacaktır. 6 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun maliyeti 59 Milyon TL olmaktadır. Diyarbakır merkezde Kolludere Göleti mevcut talep edilmişti. Bunun sözünü veriyoruz. 7 bin dekar arazi sulanacak. Bunun maliyeti 40 milyon TL'dir. Çınar ilçesinde Alabaş göleti 2 bin 300 dekar araziyi sulayacak maliyeti 23 milyon TL'dir. Çınar'da yine Dişlibaşak göleti 2 bin 200 dekar araziyi sulayacağız. Bu göletin maliyeti 22 milyon TL olacaktır" ifadelerinde bulundu.

"4 MİLYON 850 BİN ADET FİDAN ÜRETİLECEK"

Ormanlık alanların birçoğunun bozuk olduğuna dikkat çeken Eroğlu, bölge halkına müjde vereceklerini ve bozuk ormanlık alanlara gelir getirici birçok ağaç dikeceklerinin anlattı. Eroğlu, "Vatandaşa bunları dağıtacağız. Özellikle 2,5 milyon fidanı bu yıl buraya dikeceğiz. Ayrıca 2016 yılında 4 milyon 850 bin adet fidanda üretilecektir. Bismil'de ve Çermik'te birer tane olmak üzere meteoroloji otomatik ölçüm istasyonu kuracağız" dedi.

"SALDIRILARA RAĞMEN BARAJLAR TAMAMLANACAK"

Terör örgütü PKK'nın son zamanlarda bölgedeki barajları hedef aldığını ancak bunlara rağmen barajların yapımlarının devam edeceğini de vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Silvan Barajı çok büyük bir barajdır. Maalesef sık sık terör örgütü tarafından Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olan Silvan Barajı maalesef basılıyor. İş makineleri tahrip ediliyor. Müdürlerini ve şantiye şeflerini kaçırıyorlar. Ama biz bu barajı kesinlikle yapacağız. Oradaki vatandaşlarımızın gelirlerini artırmaya ihtiyacı var. 305 bin kişi yani yılda 1 milyar 100 milyon TL bu bölgedeki insanların cebine bir ilave olarak girecektir. Bu az bir rakam değildir."

Bakan Eroğlu, nihai hedeflerinin GAP'ı 2019 yılında tamamlamak olduğuna da işaret etti.

Bakan\'dan Türkiye\'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan'dan Türkiye'ye 207 Milyon Değerinde 13 Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • gerçek akp li: ak partiye yıllardır oy veriyoeum en çok kızdığım olayı doğuya bu kadar yatırım yapması bunlara hiç birşey vermiyeceksin teröristide yardım edenide idam edecen bizim paramızı boşuna bunlara veriyor 27 7 Yanıtla
  • ANTİ AKP: KİNDAR VE DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRMEYİ HEDEF VE İLKE EDİNMİŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BÖLMEK PARÇALAMAK DAĞITMAK YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKMEK ADINA BİZDEN OLMAYAN ÖLSÜN FELSEFESİ İLE HAREKET EDEN SİYASİ İKTİDARINIZ SAYESİNDE AZİZ VATANIMIZ AZİZ MİLLETİMİZ AZİZ BAYRAĞIMIZ KAHRAMAN VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ CUMHURİYET TARİHİNDE EŞİ BENZERİ VE EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BİR İHANET SÜRECİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİR AZİZ VATANIMIZIN HUZURLU GÜNLERE ULAŞMASI ADINA TEKRARDAN BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERMESİ HASIL OLMUŞTUR.. 4 25 Yanıtla
  • KUS BAKISI TURKIYE: Aman mujde falan vermeyin akp.liler olarak verdiginiz mujdenin sevincini arkamizdaki kazigin acisindan yasayamiyoruz.... 8 9 Yanıtla
  • OSMANLI: helal olsun ülkeyi baya ilertlettiniz 8 6 Yanıtla
  • nusret: Baska illerimizin hainlik yapan diyarbakirdan ne eksigigi var bu nasil bi adalet 4 0 Yanıtla
  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement