Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin, "Sayın Başbakanımız açıklama yaptı.

06.05.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin, "Sayın Başbakanımız açıklama yaptı. Onun dışında söylenecek bir şey yok. Her şey belli." dedi.

Bakan Eroğlu, 18 tesisin toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Bilecik'te, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bilecik'e karşı ayrı bir gönül bağının olduğunu ifade ederek, kente büyük müjdelerle geldiklerini söyledi.

Toplam 18 tesisin açılış ve temel atma törenlerine katılacaklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bunların toplam maliyeti 169 milyon liradır. Burayı, barajlar, göletler ve sulama tesisleri diyarı haline getireceğiz. Bakanlığımızın prensibi, mutlaka temeli atılan tesisin açılışının tarihi ve saatini belirliyoruz. Yani zamanla yarışıyoruz. Şu ana kadar Bilecik'e 30 müjde vermişiz. Bunların çoğu tamamlandı. Şimdi de 36 tane müjdeyle geldik. Bunların içerisinde 26 adet DSİ'nin müjdesi var. 16 bin 780 dekar araziyi modern basınç sulamayla sulayacağız."

Eroğlu, temeli atılacak ve açılışı yapılacak taşkın koruma tesisleriyle de 1 ilçe, 1 mahalle ve 12 köyün taşkın zararlarından korunacağını vurgulayarak, "İnşallah Bilecik'i yemyeşil yapacağız. Bilecik'te gelir getirici ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Burası hakikaten farklı bir cennet. Burada tabiat turizm mastır ve eylem planı hazırladık. Biz bu konuda kararlıyız, muhteşem çalışma yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan AK Parti'de olağanüstü kongre kararı alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "Bizim gündemimiz Bilecik. Sayın Başbakanımız açıklama yaptı. Onun dışında söylenecek bir şey yok. Her şey belli." dedi.

Daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret eden Eroğlu, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement