Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti.

06.07.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti. İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz. Sağlık meselesini de çözeceğiz. Diğer altyapı meselelerini de çözeceğiz." dedi.

Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Tarihi Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında Türkiye'de 3,5 milyar fidan dikildiğini belirterek, bu sayıyı 7 milyara çıkaracaklarını ifade etti.

AK Parti hükümetinin istikrarlı biçimde yoluna devam ettiğini anlatan Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın bayram dolayısıyla birçok müjdeli haber verdiğini bildirdi.

"İnşallah Türkiye daha da büyüyerek yoluna devam edecek"

Bu müjdeli haberlerden bir kısmının da şehit yakınları için olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Evet bunlar şehidimizi geri getirmez ama onların ailelerine sahip çıkmak, bizim ve hükümetinizin olduğu gibi herkesin görevidir. Şehit yakınlarından birine ÖTV'siz araç alım hakkı da getirildi. Artık bir şehit yakını ÖTV ödemeden araç sahibi olabilecek. Bunun gibi ekonomide de birçok müjde var. İnşallah Türkiye daha da büyüyerek yoluna devam edecek. Önümüzdeki yüzyıla mührünü vuracak. Türkiye dünyada küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanın, gidişat onu gösteriyor. Nereden nereye. Türkiye büyüyor, güçleniyor, daha da güçlenecek Allah'ın izniyle. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'nin dünyadaki en büyük 10 ekonomisi arasına katılması."

Bayramların milletin birlik ve kardeşliğinin daha da artmasına vesile olması temennisinde bulunan Bakan Eroğlu, Gazze'ye yapılacak olan desteklerin devam edeceğini açıkladı.

"İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz"

Eroğlu, İslam aleminin üzerindeki kara bulutların dağılmasını istediklerine dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gazze'deki insanlar aç ve susuz. Onların bu durumu bizim yüreğimizi öyle bir dağlıyordu ki.. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleri ile artık Gazze'ye koca bir gemi dolusu yardım gitti. İnşallah Gazze'nin su meselesini de çözeceğiz. Sağlık meselesini de çözeceğiz. Diğer altyapı meselelerini de çözeceğiz. Sadece Gazze değil, Filistin'de, Myanmar'daki bütün mazlum kardeşlerimize sahip çıkıyoruz, sahip çıkacağız. Çünkü Türkiye büyük ve asırlardır İslam aleminin kılıcı olmuş olan Türkiye'ye bu yakışır. Nasıl Suriyeli 3 milyon insana kapılarımızı açtıysak, Filistin'e de Gazze'ye de Mynmar'a da dünyanın her tarafındaki mağdur olan mazlumlara Müslümanlara da sahip çıkmak bu milletin vazifesidir. Bu bizim atalarımızın ruhunda var, bizim genlerimizde var."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından, her bayram verdiği müjde geleneğini bu kez de sürdürerek, toplam maliyeti 37 milyon lira olan 9 bin 50 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtması Sulaması projesini, toplam maliyeti 7 milyon lira olan Sandıklı ilçe merkezi taşkın toruma tesisi projesini, toplam maliyeti 27 milyon lira olan 2 bin 240 dekar zirai araziye su temini sağlayacak Hocalar Uluköy Göleti ve Sulaması projesini, toplam maliyeti 25 milyon lira olan 18 bin 550 dekar tarımsal arazinin sulamasını sağlayacak, Çay Barajı Sulaması projesini ve 12 milyon liraya mal olacak 30 yataklı İscehisar Devlet Hastanesi projesini açıkladı.

Eroğlu, müjdelerin açıklanmasının ardından, partililerle bayramlaşarak, bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement