Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tarihimizde Osmanlı'da, Selçuklu'da, Cumhuriyet tarihimizde değişik darbeler olmuştur ama hiçbir darbede vatandaşına uçakla bomba atılmamıştır.

29.07.2016 02:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tarihimizde Osmanlı'da, Selçuklu'da, Cumhuriyet tarihimizde değişik darbeler olmuştur ama hiçbir darbede vatandaşına uçakla bomba atılmamıştır. Helikopterden taranmamıştır. Tanklarla insanlar özellikle şehit edilmemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir zaman bombalanmamıştır. Cumhurun bulunduğu külliye Cumhurbaşkanın bulunduğu mekan bombalanmamıştır." dedi.

Afyonkarahisar'da demokrasi nöbetine katılan Bakan Eroğlu, "Sevgili hemşehrilerim Allah hepinizden razı olsun. Bayrağa sahip çıktınız, vatana sahip çıktınız. Aziz şanlı milletimize sahip çıktınız. Devletinize sahip çıktınız, hükümetimize sahip çıktınız, bu darbe girişimini püskürttünüz. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Eroğlu, alanda bulunan vatandaşlarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bu diyarın Afyonkarahisar, şehitler diyarı olduğunu kaydeden Eroğlu, "25 Ağustos yaklaşıyor, 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gecede kahraman ordumuz, istiklal harbinin son noktasını koymak üzere, Kocatepe'de, Dumlupınar'da destan yazdılar. 15 Temmuz'da kazanılan zaferde ikinci istiklal destanıdır." diye konuştu.

14 gündür tutulan demokrasi nöbetinin şerefli, hudut boylarında tutulan nöbet gibi olduğunu belirten Eroğlu, bu nöbetlerde bulunan insanların cennette bulaşacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, alanda bulunan hemşehrilerini görünce heyecanlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sizlerden aldığım pozitif enerjiyle bizler de gerçekten dimdik ayakta duruyoruz. Hükümet dimdik ayakta, bütün kurum ve kuruluşlar dimdik ayakta ve bizler de dimdik ayaktayız, bunu size borçluyuz. İşte aziz milletimiz 15 Temmuz'da dünyaya gerçekten örnek olacak tarihe geçecek bir destan yazdı. Başka ülkelerde böyle bir destan yazan millet yok. Dolayısıyla bu zaferi kazanan aziz milletimizdir. Milletimize, bütün Afyonkarahisarlılara, bütün 79 milyon vatandaşımıza, milletimize gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Allah sizlerden razı olsun."

Alanda genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk birçok kişinin bulunduğunu belirten Eroğlu, alanın Afyonkarahisar'ın yiğitleriyle dolu olduğunu söyledi.

"Hiçbir darbede vatandaşına uçakla bomba atılmamıştır"

"Bu FETÖ terör örgütüne 79 milyona gerek yok. Sizler yetersiniz. Yüz tane FETÖ örgütü olsa, şu alanda bulunan Afyonkarahisar'ın yiğitleri onları tepelemeye yeter de artar bile." diyen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu hain kökü dışarıda olan bu örgüt, gerçekten Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyen, bazı ülkelerin maşası olan bir alçaktır, alçak bile değil, çukurun çukurudur. Tarihimizde Osmanlı'da, Selçuklu'da, Cumhuriyet tarihimizde değişik darbeler olmuştur ama hiçbir darbede vatandaşına uçakla bomba atılmamıştır. Helikopterden taranmamıştır. Tanklarla insanlar özellikle şehit edilmemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir zaman bombalanmamıştır. Cumhurun bulunduğu külliye Cumhurbaşkanın bulunduğu mekan bombalanmamıştır. Kahraman ordumuzun bazı birimleri, özel kuvvetleri, polisimiz, özel harekat ve diğer polis merkezlerimiz bombalanmamıştır."

FETÖ terör örgütünün darbe girişimine kalkışmasında Türk milletinin kahramanlığını hesaba katamadıklarını kaydeden Eroğlu, "Ama onlar şunu sandı. Biz darbe yaparız, Türkiye'yi böleriz, parçalarız ve bunu teslim edeceğimiz efendilerimize teslim ederiz diye düşündüler. Ama kahraman milletimizi, Türk milletini hesap edemediler. Ben de bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Ne kadar gurur duysak azdır. İnanın bu darbeye karşı duran bir milletin destanı olarak tarihe yazılacaktır." diye konuştu.

"Bu hain mikroplardan tamamen arınacağız"

Alanda bulunan ve "idam isteriz" diye bağıran vatandaşlara, "Hainler en ağır cezayla cezalandırılacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın." yanıtını veren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu darbecilerin ceplerinden 1 dolarlar çıktı güya okunmuş olsa olsa şeytan tarafından okunmuştur. Ama o 1 dolarlar da fayda etmedi bunlara, akıllarını maalesef 1 dolara satmışlar. Allah'ın izni ile milletimiz bunların ne olduğunu kavradı. Sonunda kadar kamu kurumlarına, polise, askeriyeye sızmış olan bu hain mikroplardan tamamen arınacağız. Milletin alın teriyle kazandığı paradan devlete vergi verip bunların maaş alması doğru mudur. Sen milletin verdiği paradan maaşını alacaksın hem de millete ihanet edeceksin, arkadan bu milleti hançerleyeceksin bu asla kabul edilemez. Kimsenin şüphesi olmasın bunlarla ilgili ne gerekiyorsa onu yapacağız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da söylediği gibi millet ne isterse o yapılacaktır. En ağır ceza neyse onunla cezalandırılacaklar."

Darbe girişiminin ardından ekonomi ve yatırımlarda hız kesilmeyeceğini de söyleyen Eroğlu, 2023 ve 2071 hedeflerine doğru ilerleyeceklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yatırımlar artar hızla devam edecek ben hatta bugün bakanlığımızın yatırımcı birimlerini topladım. Onlara bu millete vefa borcumuz var bu borcumuzu daha ödeyemedik. 4 bin tesis açmakla bu borcu ödediğimizi sanıyorsunuz daha ödeyemedik. Dolayısıyla bundan sonra 3 vardiya çalışacaksınız. Büyük bir seferberlik başlatıyoruz dedim. Cumhurbaşkanımızın koyduğu 3 tane büyük hedefi gerçekleştirmek bu milletin üzerine bir borçtur. En büyük hedef cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Allah izin verirse Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımaktır. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement