Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "15 Temmuz, tarihimizdeki en alçak, en kanlı, en hain darbe girişimiydi.

22.09.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " 15 Temmuz, tarihimizdeki en alçak, en kanlı, en hain darbe girişimiydi. Muş halkı, teşebbüse karşı kahramanca direndi." dedi.

Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen, 72 milyon lira değerindeki 8 tesisin temel atma törenine katılan Eroğlu, kentin merkezi ile bütün ilçelerini "çiçek gibi" yapacaklarını söyledi.

Eroğlu, Muş halkının tarihte kahramanlıklarıyla yer aldığını belirterek, "15 Temmuz, tarihimizdeki en alçak, en kanlı, en hain darbe girişimiydi. Muş halkı, teşebbüse karşı kahramanca direndi. Demokrasi nöbetlerini müstesna şekilde tuttu. Sizlere gönülden teşekkür etmeye geldim. Bu darbe, vatanı işgal teşebbüsü gerçekleşse Suriye'den daha kötü durumda olacaktık. Onların geleceği yer Anadolu ama bizim gideceğimiz bir yer yok." diye konuştu.

Milletin kahramanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve siyasi partilerin kararlılığı neticesinde hain alçak darbe girişiminin püskürtüldüğünü vurgulayan Bakan Eroğlu, bundan sonra kimsenin böyle bir teşebbüsü rüyasında bile göremeyeceğini dile getirdi.

Eroğlu, Muş'ta söz verdikleri Karasu ıslah projesinin üçüncü kısmının temelini atacaklarını kaydetti.

"7 milyar liralık yatırım yaptık"

Muş'a müjdelerle "heybesi dolu" şekilde geldiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Daha önce verdiğimiz müjdeleri tamamlıyoruz. Sultan Alpaslan Ormanı'mıza her yıl bin 71 fidan dikiyoruz. Ormanları milletin hizmetine sunuyoruz. Köylerimize gelir getirici türden fidanları dikip 3 yıl bakımını yapıp vatandaşlara teslim edeceğiz ve geliri köylülerimize ait olacak. Geçen yıl sonuna kadar buraya 7 milyar liralık yatırım yaptık. Bu yıl 8 milyar lirayı geçeceğiz. Muş'taki yatırımlar konusunda bize büyük destek veren, her türlü ödeneği tahsis eden Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü bir borç biliyorum."

Temel atma töreni, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu'nun konuşmalarının ardından, ORKÖY projesi kapsamında sertifika alan köylülere tahsis edilecek arazilerin kura çekimiyle sona erdi.

Programın ardından koordinasyon toplantısına katılan Bakan Eroğlu, partisinin il başkanlığı ile Muş Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement