Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İktidara geldiğimizde 'Bingöl'de 4 yıllık bir fakülte açılır mı?' diyorlardı.

30.09.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İktidara geldiğimizde 'Bingöl'de 4 yıllık bir fakülte açılır mı?' diyorlardı. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, Bingöl'e üniversite yapıldı. Şimdi Bingöl'ün 15 bin öğrencili üniversitesi var." dedi.

Eroğlu, Bingöl Valiliği önünde düzenlenen "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı" töreninde, AK Parti iktidarları dönemindeki yatırımlara değindi.

Temeli atılacak tesisler ile açılışı yapılacak olanların tamamlanmasıyla 45 bin dekar arazinin suya kavuşacağını, 60 bin dekar arazide de rehabilitasyon çalışması gerçekleştirileceğini belirten Eroğlu, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki yüzen adaların çevre düzenlemesinin de yapılacağını müjdeledi.

Eroğlu, yüzen adaların muhteşem bir doğal varlık olduğuna işaret ederek, "Dünyada başka bir yerde olsa yılda on binlerce turist gelir. İnşallah orada çevre düzenlemesi yapacağız. Hatta orada bir helikopter pisti de hazırlayacağız ve orayı dünyaya tanıtacağız." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından 12 tesisin temelini, 10 tesisin de açılışını yapacaklarını anımsatan Eroğlu, 149 milyon lira maliyetle inşa edilen tesislerin en önemlisinin kent merkezini ikiye ayıran Çapakçur Vadisi Projesi olduğunu, söz konusu projenin kentin gerdanlığı olacağını anlattı.

Hükümetleri dönemindeki yatırımlara da değinen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bingöl'e ne yapılsa azdır çünkü Bingöllüler her şeyin en iyisine layıktır. Bakın, daha önce Bingöl köy gibiydi ama şimdi muhteşem bir şehir oluyor. Muhteşem bir gelişim merkezi, ekonomide bir merkez olacak, yolların kavşak noktası olacak. Geçmişte biz iktidara geldiğimizde 'Bingöl'de 4 yıllık bir fakülte açılır mı?' diyorlardı, Cumhurbaşkanımız talimat verdi, Bingöl'e üniversite yapıldı. Şimdi Bingöl'ün 15 bin öğrencili üniversitesi var. Üniversite yanında bulunan ormanlık alanı da üniversite ve belediyemize vereceğiz, orada muhteşem bir mesire alanı yapılacak."

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bingöl ile Afyonkarahisar'ın kardeş şehir olduğunu, buna "bal-kaymak kardeşliği" adını verdiklerini, Afyonkarahisar'ın termal tecrübesini Bingöl'e getireceklerini anlattı.

Bu kardeşliğin gereği olarak Bingöl'e hizmet ettiklerini aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Termal turizmin başkenti Afyonkarahisar'dan bir teknik grup gelecek, buradaki termal kaynakları inceleyecek ve termal kaynakları harekete geçireceğiz. Artık Bingöl de termal turizmin merkezi olacak. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bingöl'e daha önce 17 müjde vermiştik, şimdi de 31 yeni yatırım müjdesi veriyoruz. İnşallah Bingöl'de bütün sulama tesisleri, dere ıslahları, ağaçlandırma faaliyetleri, doğa turizminin gelişmesi için müjdelerimiz var. Yeni müjdelerimizin de Bingöl'e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Bingöl'ün 12 Eylül'de darbe anayasasına en yüksek oranda "Hayır" oyu verdiğini anımsattı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından gece gündüz vatan ve demokrasi nöbeti tutan, bayraklarıyla sokakları adeta gelincik parçasına dönüştüren Bingöllülerin, yeni yapılacak sivil anayasaya da en yüksek oranda "Evet" diyeceklerinden şüphesinin olmadığını söyledi.

Yılmaz, şöyle dedi:

"1 Kasım'da siz bunları yapmasaydınız, güçlü bir iktidar oluşmasaydı, içeriden ve dışarıdan bu kadar saldırının olduğu bir ortamda, bu kadar hain kalkışmaların olduğu bir ortamda emin olun, bugün ülkemiz çok faklı bir durumda olacaktı. Çok şükür, sizlerin oylarıyla güçlü bir hükümetimiz var ve o güçlü, istikrarlı hükümet hizmet ediyor. Bu ülkede bu kardeşlik olduğu sürece hiçbir terör örgütü, hain emellerine ulaşamayacaktır. Ne 15 Temmuz'da bize o karanlık geceyi yaşatan FETÖ ne bölücü terör örgütü ne de İslam'ın adını kirleterek kullanmaya çalışan DAEŞ gibi terör yapılanmaları, hiçbiri başarılı olamayacaktır. Allah'ın izniyle bu güçlü liderlikle, güçlü hükümetle ve milletimizin dirayetiyle bütün terör örgütlerini birer birer savuşturacağız."

Konuşmaların ardından 12 tesisin temeli atıldı ve 10 tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Bingöl Üniversitesinde basına kapalı düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı
    17:05 Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda, R.A. isimli kişi bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.C. isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı. A.C., mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı
    17:05 Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı

    Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi edinilen B.T.'yi gözaltına aldı. B.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli
    17:05 Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'e yaptığı ziyarette deprem konusuna dikkat çekerek, mevcut yapı stokunun gözden geçirilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. Babacan ayrıca Gazze'deki Filistinlilerin zulüm altında olduğunu ve İsrail saldırılarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı
    17:03 Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı

    Marmaris Belediyesi'nin Datça Yolu üzerinde yapılan yeni hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle açıldı. Başkan Mehmet Oktay, açılış töreninde tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti ve yeni dönemde başarılar diledi.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti
    17:02 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent halkını oy kullanmaya davet etti. Başkan Ataç, Eskişehir'in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.


Advertisement