Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Adıyaman'da - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Adıyaman'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman Valisi Abdullah Erin'i makamında ziyaret etti.

12.11.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman Valisi Abdullah Erin'i makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref defterini imzalayan Eroğlu, Vali Erin ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Eroğlu, Adıyaman'a çok önemli yatırımlar ve projelerle geldiklerini, kentte önemli yatırımlara imza atacaklarını bildirdi.

Bakanlık kapılarını kapatarak, bütün birimleri Adıyaman'a getirdiklerini aktaran Eroğlu, "Bugün hasretle beklenen Gömükan Barajı'nın temelini atıyoruz. Merkezde Pınaryayla barajı ve sulamasını, Çelikhan'da Yeşiltepe Barajı ve sulaması, Gerger'de sulama, Sincik ilçe merkezindeki derelerin ıslahı Besni Gümüş deresi ıslahı gibi tam 8 tesisin temelini atacağız." diye konuştu.

İlk defa dört barajın temelini attıklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Bir sulama tesisi, bir enerji tesisi, 6 dere ıslahı, bir de Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) tesisinin açılışını yapacağız. Bunların toplam maliyeti 13 milyon TL. Bugün 128 milyonluk 24 müjde ile geldik. Daha önceki müjdelerin maliyeti 1 milyar 470 milyon TL. Bugün ki 24 müjdenin 16 tanesi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne ait, 7'si Orman teşkilatına, 1'i de Meteoroloji teşkilatına ait. DSİ'nin 16 müjdesinden 2'si baraj. 3'ü de baraj ve sulama. Biri gölet sulaması, 1'i sulama, 9'u dere ıslahı. Bunlar 11 bin 924 dekar arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak."

Adıyaman merkezdeki Eğriçayını kente kazandıracaklarını vurgulayan Eroğlu, "Yemyeşil Adıyaman" sloganıyla orman teşkilatının çalışmaya başladığını kaydetti.

Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz gelir getirici ormanlar kuruyoruz. Badem dikiyoruz, buraları da köylü vatandaşlarımıza parselliyoruz. Herkesin önünde kura çekiyoruz. 3 yıl bakımı bize ait. 49 yıllığına vatandaşımıza vereceğiz. Orman teşkilatı erozyonu burada önlemek için büyük bir seferberlik başlattı. Bu yıl bin 500 dekar alanda ağaçlandırma, 25 bin dekar alanda erozyon toprak kontrolü, 45 bin dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonu yapılacak. Bu da yıl sonuna kadar bitecek. Bu yıl 9 köyde ceviz ve badem üretimi ile ilgili çalışma yapacağız. Meteorolojide de Adıyaman'da iki istasyon kuracağız."

Konuşmaların ardından Vali Erin, Bakan Eroğlu'na "Allah" yazılı tablo hediye etti.

Eroğlu, daha sonra belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretlerini tamamlayan Bakan Eroğlu, Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda AK Parti teşkilat üyeleriyle bir koordinasyon toplantısı yaptı.

Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement