Eroğlu: Türkiye'de En Büyük Yatırımları Biz Yaptık - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: Türkiye'de En Büyük Yatırımları Biz Yaptık

Eroğlu: Türkiye\'de En Büyük Yatırımları Biz Yaptık

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Dazkırı ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada "Türkiye'de en büyük yatırımları biz yaptık" dedi.

18.03.2014 22:29  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eroğlu, Dazkırı ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, gazilerin bu vatan ve millet için çalıştıklarını ve hepsine şükran borçlu olunduğunu söyledi.

"Şehitlerimizin ruhu şad olsun" diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi ben, bu havada değerli başkanımdan bir şey rica edeceğim. Çanakkale'den sorumlu bir bakanım. Neden orası? Gelibolu Milli Parkı, yani Çanakkale destanının yapıldığı yer bu kardeşinize ait. Dolayısıyla oradan biz mesulüz. Şu anda orada muhteşem bir Çanakkale tanıtım merkezi yaptık. Sayın başkanım buradaki çocukları, hanımefendileri, gençleri götürmesi senden, misafir etmesi bizden. Mutlaka Çanakkale tanıtım merkezini görün. Orada harbi aynen yaşayacaksınız. Neden? Bunlar çok önemli. Tarihimize sahip çıkmamız lazım. Tarihe sahip çıkmak lafla olmuyor, icraatla oluyor. Ben Orta Asya'da, Mogolistan'da, Karakurum'da Orhun Abideleri'nin bulunduğu yere gittim. Oradaki muhteşem o 80 kilometre yolu Başbakanımız yapmıştı, düşünebiliyor musunuz ' Atalarımızı biz hatırladık. Kimileri milliyetçi geçiniyor ama biz gerçekleştiriyoruz, yapıyoruz, destan yazıyoruz. Farkımız bu."

Sadece kasayı doldurmakla, sadece borçları ödemekle kalmadıklarını belirten Eroğlu, " Türkiye'de en büyük yatırımları biz yaptık" dedi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Allah aşkına bir hesap yapın. Mümkün olsa terazinin bir kefesine bizim 11 yılda yaptıklarımızı koysanız bir de bizden önce 80 yılda yapılanları bir kefesine koysanız bizim kefe ağır basar ağır. Dazkırılılar müteşebbis insanlardır, kafası basan insanlardır. Hesap edin şimdi. Bizden önce kaç bin kilometre bölünmüş yol yapıldı' 6 bin 500 kilometre. Biz 10 yılda kaç kilometre yol yaptık. 17 bin 500 kilometre. Bizden önce kaç üniversite vardı, şimdi kaç üniversite var. Bizden önce kaç hastane vardı şimdi kaç hastane var."

Eroğlu, konuşmasının ardından Dazkırı İlçe Entegre Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Eroğlu, Evciler ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada ise, "2000'li yıllarda Türkiye'de neler oldu onu bir hatırlayın. Merkez Bankasının kasasını kim boşalttı, 22 bankayı kim soydurdu, bütün Türkiye'deki Ziraat Bankası'nı Halkbankası'nı kim hortumlattı? Allah aşkına bunları bir düşünün. Paramızın yanına her yıl bir sıfırı kim koydu? 1 milyonla tuvalete bile girilmiyordu neredeyse. Tuvalet parası olmuştu" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, şunları kaydetti:

"İşte bu kayıtlarda var. Her yılda 60 katrilyon bütçede faiz lobisine para ayırıyordunuz. Şimdi ne oluyor peki? Zaten rahatsızlık bu. Onların, bütün bunların rahatsızlığı bu. Mamaları kesildi ya bu 'AK Parti hükümeti bir gitse de eski ballı kaymaklı günlere bir dönsek' diye bunun heyecanını yaşıyorlar. Bunun için gayret ediyorlar. Millet artık uyandı."

Eroğlu, daha sonra Kızılören ilçesinde halka hitap etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: Türkiye'de En Büyük Yatırımları Biz Yaptık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement