Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"Bazıları, 'Biraz da bizi deneyin' diyorlarmış.

25.03.2014 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bazıları, 'Biraz da bizi deneyin' diyorlarmış. Yahu zaten malum insanlar denendi. Denenmişi tekrar denemeye gerek var mı? Millet deneme tahtası değil ki" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki esnaf ziyaretinin ardından Işıklar, Sülümenli, Nuribey ve Salar beldelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, AK Parti'nin belediye başkan adaylarına destek istedi.

Salar beldesinde yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, beldeyi çiçek gibi yapmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Belde için yapılacak yatırımlara her zaman destek vereceğini belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Geçmişte çöpler oraya buraya atılıyordu. Şimdi ise toplanıp, katı atık bertaraf tesisine gidiyor. Toplanan bu çöplerle orada elektrik üretiliyor. Salar'ın kanalizasyonları çevreyi kirletiyordu, Akarçay havzası için çok muhteşem ileri biyolojik atık su arıtma tesisini inşa ettik. İnşallah bu arıtılmış suları da sulamada kullanacağız. Bu çöpler toplanmadığı zaman, lağım suları arıtılmadığı zaman hastalık yapar. Siz sağlıklı olun diye bunları yapıyoruz. Ben istiyorum ki Salarlı kardeşlerim memba suyu kalitesinde su içsin, bu nedenle buraya modern bir içme suyu tesisi yaptık."

Salar- Şuhut karayolu için de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Habip Soluk ile telefonda görüştüğünü ve söz aldığını aktaran Eroğlu, çocukların okula rahatlıkla gidip gelebilmesi için bu yolu kesinlikle yapacaklarını, kendisinin de takipçi olacağını bildirdi.

Afyonkarahisar'a ve Türkiye'ye ne yapılacaksa AK Parti hükümetinin yapacağını, başkasının yapamayacağını savunan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bazıları, 'Biraz da bizi deneyin' diyorlarmış. Yahu zaten malum insanlar denendi. Denenmişi tekrar denemeye gerek var mı? Millet deneme tahtası değil ki. Bizden önce 3,5 yıl hükümette olan koalisyon hükümeti vardı. Hatırlarsanız Türkiye'yi IMF'ye mahkum etti. Paramızı pul yaptı. Geçmişte, biz çocukken, milyoner denilince ne kadar zengin bir adam derdik. Her sene sıfır koya koya 1 lira, 1 milyon lira oldu. 1 milyon lira ile tuvalete gidilir hale geldi. Enflasyon canavarı vardı, bunu da biz yok ettik."

Hükümetin 11 yılda çok büyük hamleler gerçekleştirdiğini dile getiren Eroğlu, bu yatırımları muhalefetin hayal bile edemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'deki hortumları kestiklerini anlatan Eroğlu, "Hortumlar kesilmese, bu borçlar nasıl ödenecek. IMF'ye olan borcumuz nasıl ödenecek, Merkez Bankasının kasası dövizle nasıl dolacak? Bütün Türkiye'ye yatırımlar yapılıyor. Biz diyoruz ki: önce millet. Her şey millet için. Onun için, Allah'ın izni ile daha güzel hizmetler yapacağız. Büyük hedeflerimiz var. 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Onun için diyoruz ki hedef 2023 Türkiye hazır" diye konuştu.

Eroğlu, 30 Mart'ta tam destek istediklerini sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement