Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"(Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü değiştirmesi) Bu tür kredi notu değerlendirmeleri doğru değil. Bunun da yeniden ele alınması lazım. Gerçekten objektif şekilde değerlendirme yapan kredi derecelendirme kurumlarına ihtiyaç var. Bazen kararlar siyasi oluyor.

11.04.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü değiştirmesine ilişkin, "Bu tür kredi notu değerlendirmeleri doğru değil. Bunun da yeniden ele alınması lazım. Gerçekten objektif şekilde değerlendirme yapan kredi derecelendirme kurumlarına ihtiyaç var. Bazen kararlar siyasi oluyor. Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenler var. Türkiye büyüyor, gelişiyor, daha da gelişecek" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında geldiği Hocalar ilçesinde, 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde partisinden belediye başkanlığını kazanan Ali Arslan'ı tebrik etti. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Hocalar'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, Belediye Başkanı Arslan'ın da projelerine destek vereceğini bildirdi. Bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Eroğlu, destek veren ilçe halkına teşekkür ederek, Hocalar'ı çiçek gibi yapacaklarını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, bir gazetecinin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin devlet tahvili kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdiğini ve bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine, bu tür kuruluşların değerlendirmelerinin objektif olması gerektiğini söyledi.

"Maalesef Avrupa'da pek çok ülkede ekonomik kriz varken onların kredi notunu düşürmüyorlar, iflas etmiş ülkeler var. Ama Türkiye'nin kredi notuyla ilgili maalesef menfi, objektif olmayan değerlendirmeler var. Bunun mutlaka objektif olması gerekir" diyen Eroğlu, dünyada kriz varken Türkiye'de geçen sene 4.4'lük bir büyümenin gerçekleştiğine dikkati çekti.

Türkiye'de kararlı bir yönetim, siyasi bir istikrar bulunduğunu ve ekonomisinin de son derece güçlü olduğunu belirten Eroğlu, "Dolayısıyla bu tür kredi notu değerlendirmeleri doğru değil. Bunun da yeniden ele alınması lazım. Gerçekten objektif şekilde değerlendirme yapan kredi derecelendirme kurumlarına ihtiyaç var. Bazen kararlar siyasi oluyor. Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenler var. Türkiye büyüyor, gelişiyor, daha da gelişecek" diye konuştu.

Gelecek 5 yılda Türkiye'nin büyük hedeflerinin olduğuna değinen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 2023'e kadar büyük hedefleri var. Bunları yakalayacağız. Ama onların kredi notuna rağmen daha geçen gün dünyanın her tarafından yatırımcılar geldi. Türkiye'ye yatırım yapmak istediklerini ifade ettiler. Dolayısıyla Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez. Kredi notu değerlendirmesini düşük tutarak, bu şekilde önlemek de mümkün değil. Yatırımcılar, özellikle dışarıdan gelecek yatırımcı kuruluşların bu konuda bilgisi var."

-Ermeni iddiaları

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına yönelik tasarının hatırlatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine Eroğlu, "Bunlara tarihçiler karar vermesi gerekirken bu şekilde birtakım yerlerde, meclislerin karar vermesi, doğrusu akıl almaz bir şeydir. Dolayısıyla Amerika'daki senatonun veya Obama'nın bu konuda hassas davranacağına ben yürekten inanıyorum. Maalesef her sene bu gündeme geliyor" yanıtını verdi.

"Ermeni'lerin yaptıklarını, aşağı yukarı 1 milyondan fazla vatandaşımızı katlettiklerini, büyük bir Ermeni mezaliminin uygulandığını kimse dikkate almıyor" açıklamasında bulunan Eroğlu, iddiaların, tarihçiler tarafından ele alınması ve incelenmesi gereken bir husus olduğunu vurguladı.

Bu konuda tarihçilerin karar vermesi gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

"Arşivlerimiz açık diye söyledik. Buna ilim adamları, tarihçiler karar vermesi lazım. Yoksa dünyada, bu şekilde siyasiler karar verirse, doğrusu çok yanlış kararlar olur. Bu bakımdan bu kararı uygun görmüyorum. İnşallah Amerika'nın üst yönetimi bunu dikkate alır. 1915'in 100. yılı, 2015'e denk geliyor. Çanakkale destanın yazıldığı o tarihe de biz hazırlık yapıyoruz. Bize de düşen şu, Ermeniler'in bu iddialarına karşı gerçekten ilim adamlarımızın mutlaka ortaya çıkıp bu tezlerini ortaya koymaları lazım. Bu konuda da gayret oluyor ama biraz daha gayretlerin hızlanması kanaatindeyim."

-Bakan Eroğlu'nun konvoyunda kaza

Daha sonra Sandıklı ilçesine hareket den Bakan Eroğlu'nun konvoyunda kaza meydana geldi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun'un içinde bulunduğu 03 A 2046 resmi plakalı otomobil, Sandıklı-Hocalar karayolunun 8. kilometresindeki Gürsu köyü yakınlarında, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda, şarampole savruldu. Kaza sonrası araçta hasar oluştu. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.


Advertisement