Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"(Yasa dışı dinlemeler) Vatana ihanettir, alçaklıktır.

10.08.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yasa dışı dinlemelere ilişkin, "Vatana ihanettir, alçaklıktır. Sen arkadaş ne maksatla dinliyorsun. Sadece oradaki 4 kişinin bilmesi gereken, belki benim de bilmemem gereken bir konuyu senin dinlemeye, birilerine servis etmeye hakkın var mı? En büyük ihanet, hainlik, alçaklık, büyük casusluk" dedi.

Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'i makamında ziyaret etti. Burada bir gazetede yer alan "Erdoğan'ı tam 21 ay dinlediler" manşetini okuyan Eroğlu, yasa dışı dinlemelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "sizin de dinlenildiğinize dair bilgi var mı? Bildiğimiz kadarıyla kriptolu telefon kullanmıyorsunuz?" sorusuna Eroğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben kriptolu telefon kullanmadım. İSKİ Genel Müdürüyken sivil bir polis geldi dedi ki 'efendim ben sizi çok seviyorum, iyi çalışıyorsunuz. Büyük hizmetleriniz var sizi dinliyorlar' dedi. İsterseniz onlara söyleyin, o zaman bu teknoloji yoktu, buraya kablo çeksinler de dinlesinler. Bizim her şeyimiz açık, şeffaf' dedim."

Dinlemelerin vatana ihanet olduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bizi dinlesinler ama bazı devlet konuşmaları, büyük projeler, savunma projeleri, Dışişleri Bakanlığı ve çok özel görüşmelerin dinlenmesi çok büyük bir casusluktur. Vatana ihanettir, alçaklıktır. Sen arkadaş ne maksatla dinliyorsun. Sadece oradaki 4 kişinin bilmesi gereken, belki benim de bilmemem gereken bir konuyu senin dinlemeye, birilerine servis etmeye hakkın var mı? En büyük ihanet, hainlik, alçaklık, büyük casusluk. Bunun cezasının mutlaka verilmesi lazım. Devlette bu cezayı verir. Ama bu neden oldu, güvenden oldu. Biz bunlar da bizim insanımız falan dedik. Tabanı temiz insanlar fakat bunları kullananlar var."

-"Kendileri itiraf ediyorlar 'biz çok erken öttük' diyorlar"

"Bu devleti ele geçirme operasyonu kimin haddine. Devletin bir sistemi var, sen kim oluyorsun" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sen kimsin, bu devleti kime teslim edeceğiz. Nesin yani. Bu çok yanlış bir şey. Yanlış hareket ama kendileri itiraf ediyorlar 'biz çok erken öttük', 'devlet bizi yakaladı' diyorlar. Türk polisi yakalar. Herkes ayağını denk alsın. Bu devlet kolay kurulmadı. Şehit kanlarıyla kuruldu. Böyle bir takım tezgahla, dış kaynaklı falanca istihbarat teşkilatlarının oyuncağı olmuş ve bizim insanımızı kullanıyor. Tabandaki insanlar ne kadar güzel insanlar, onları ayırıyorum. 'Ülkeme yardımcı olayım' diye düşünüyor. Ama yukarıyı demek ki birileri tamamen kuşattı, çevirdi. Arada bir takım kısa devreler oluştu."

"Bu dinlemeleri hangi ülkeye servis ettiklerini biliyor musunuz" sorusunu ise Eroğlu, "Hangi ülkeye servis ettikleri belli. Hangi ülkenin aleyhinde konuşamıyorlarsa, çok açık. Bunu vatandaş biliyor. Gazze'de, İsrail 2 bin, 3 bin kişiyi çoluk çocuk demeden katlediyor. Bizden başka sesi çıkan var mı? Paralel başının sesi çıkıyor mu? Hayır. Neden, niye?" diye yanıtladı.

Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar merkezde bazı okulları ziyaret ederek okuldaki görevlilere kolaylıklar diledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement