Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bazı ülkelerin maşası durumundaki terör örgütü mensuplarının tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.

16.04.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bazı ülkelerin maşası durumundaki terör örgütü mensuplarının tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bunu hiç kimse unutmasın." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Eroğlu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Limanda vatandaşlarla öğle yemeği programına katılan Eroğlu, Atatürk Caddesi'nde esnafı selamladı. Eroğlu, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen aralarında Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sertifika dağıtım törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirterek milletin canlarını seve seve feda eden kahramanlar sayesinde huzur içinde yaşadığını söyledi.

Eroğlu, "Bu şehitlerimiz oldukça bu şanlı bayrak bu topraklarda ilelebet dalgalanacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Bazı ülkelerin maşası durumundaki terör örgütü mensuplarının tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bunu hiç kimse unutmasın." diye konuştu.

Temelini attıkları Kıbrıs Barajı'nın 30-40 yıl önce yapılması gerektiğini anlatan Eroğlu, barajın temelini atmak için geleceğini söylediğini ve sözünü tuttuğunu dile getirdi.

Antalya'ya şu ana kadar 19 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve kente en çok yatırım yapan birinci Bakanlık olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Antalya'mıza 18 tane baraj, gölet inşa ettik. Yağmur yağınca Antalya ve ilçeleri sular altında kalırdı. Ne kadar araç gereç varsa Antalya'ya sevk ediyoruz, ta Erzurum'dan, Trabzon'dan, Afyonkarahisar'dan bütün araçları buraya yığdık ve muazzam bir seferberlik yaparak derelerin büyük kısmını ıslah ettik."

Eroğlu, Antalya'daki taşkınların büyük ölçüde önlendiğine işaret ederek temelini attıkları barajın Demre ilçesindeki taşkınları da önleyeceğini vurguladı.

"Orman kanunu değil, millet kanunu uyguluyoruz"

İlk defa Antalya'ya modern sulama sistemini kendilerinin getirdiğine değinen Eroğlu, şunları söyledi:

"38 dere ıslahı yaptık, 142 milyon fidanı toprakla buluşturduk, 134 tane mesire yeri ve 11 tane bal ormanı kurduk. Eskiden ormana girmek yasaktı, orman kanunu uygulanıyordu. Şimdi orman kanunu değil, millet kanunu uyguluyoruz. Yani her şey millet için. Artık 'Orman köylerinde ve mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, orman teşkilatının hasmı değil, hısımı yani akrabası olacak' dedik, onun üzerine devam ediyoruz. Netice itibarıyla bu ormanlar milletin malı."

Eroğlu, 40 otomatik meteorolojik gözlem istasyonu da kurduklarını, dünyanın her yerinden gelecek turistlerin Kaş'taki hava durumunu görebildiğini belirtti.

Odalar dolusu projelerin olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Bu projelerden 3 bin 725 tesis, en çok Antalya'ya yapılacak ve 37 milyar liralık harcama yapılacak. 31 Aralık 2019 saat 16.59'da bitecek bu projeler çünkü biz Türkiye'de ilk defa 'Temeli at fakat unut' devrini kapattık. 'Temelini at, açılış tarihini ve saatini ver, millet de bunu duysun. Hatta taahhütname alalım bunu da basına gösterelim' anlayışını getirdik." dedi.

"Eski Türkiye'de bir gölet 22 yılda biterdi"

Bakan Eroğlu, eski Türkiye'de bir göletin 22 yılda bittiğini belirterek 2019'un sonuna kadar Antalya'da 77 baraj ve gölet, 120 sulama tesisi, 6 tane içme suyu tesisi yapacaklarını, 121 derenin ıslah edileceğini vurguladı. Eroğlu, şunları kaydetti:

"Antalya'da 17 tane dere ıslahı projeleri kapsamında köprü yapacağız. İşte bir tanesini Gazipaşa'da yapıyoruz. Üç tane şehir ormanı, 19 tane bal ormanı yapacağız. Yani inşallah Antalya ve civarını, organik bal üretiminde dünyada lider yapacağız. 162 mesire yeri, 22 tane turizm maksatlı etkinlik alanı, 60 adet otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu. Meteoroloji radarı kurduk bir tane, iki tane de yıldırım tespit ve takip sistemi kuracağız. 602 bin dekar alan sulamaya açılacak. Bunun ne faydası var? Çiftçimizin cebi hesap edildi. Bu alan sulandığı takdirde, bir milyar 200 milyon lira her yıl çiftçinin cebine ilave para girecek. Bu refah demek, zenginlik demek."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, AK Parti Antalya milletvekilleri ve protokol üyeleriyle bazı tesislerin temelini attı, çalışması tamamlanan tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Eroğlu, 3 yıl bakımı Bakanlığa ve 49 yıl geliri çiftçilere ait olacak parsellerin kura çekimini gerçekleştirdi, orman köylülerine sertifikalarını verdi.

Törenin ardından, Orman Parkı'na ağaç diken Eroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement