Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Aydın'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Aydın'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarının kaynakları doğru kullanarak önemli hizmetler ürettiğini belirterek, "Eskiden bir göleti 22 yılda 45 trilyona bitiriyorlardı.

03.05.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarının kaynakları doğru kullanarak önemli hizmetler ürettiğini belirterek, "Eskiden bir göleti 22 yılda 45 trilyona bitiriyorlardı. Biz 18 ayda 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. 45 trilyon, 22 yıl nerede, 4,5 milyon lira ve 18 ay nerede?" dedi.

Aydın Valiliği'ni ziyaret eden Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AK Parti olarak faiz ve ilaç gibi birçok lobinin hortumlarını kestiklerini, kaynakları hizmetlere aktardıklarını söyledi.

Aydın'a da heybeleri dolu olarak geldiklerini belirten Eroğlu, 43 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştireceklerini, yatırımların hız kesmeden devam edeceğini aktardı.

Kaynağın doğru kullanılması ile daha az zamanda daha çok hizmet ürettiklerini ifade eden Eroğlu, geçmişte Kocaeli'ndeki Kandıra göletinin 22 yılda 45 milyon liraya tamamlandığını örnek vererek, şunları kaydetti:

"Eskiden bir göleti 22 yılda 45 trilyona bitiriyorlardı. Biz 18 ayda 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. 45 trilyon, 22 yıl nerede, 4,5 milyon lira ve 18 ay nerede? Bu paralar nereden geliyor, gökten altın yağmıyor. Biz işte böyle hızlı çalışıyoruz.  Bu paralar nereden geliyor. Aradaki farkı lütfen kontrol edin. Bazıları konuşuyor ama hiçbir şey yaptıkları yok. Onlar konuşuyor, biz iş yapıyoruz. Onlar laf üretiyor, biz hizmet üretiyoruz. Farkımız bu."

Menderes Nehri'ndeki taşkın

Eroğlu, bu yıl yoğun yağış nedeniyle Menderes Nehri'ndeki taşkına da işaret ederek, barajların felaketin boyutunu azalttığını dile getirdi.

Baraj kapaklarının açılarak su bırakılması nedeniyle taşkının oluştuğuna dair söylemlerin bulunduğunu, bunun gerçeği yansıtmadığını kaydeden Eroğlu, şunları söyledi:

"Bazıları 'Barajların ne faydası oldu' diyor. Ben onlara 'cahil' diyorum. Eğer barajlar olmasaydı, Buharkent'ten Söke'ye kadar her taraf su altında kalacaktı. Allah'a şükür ki barajları yapmışız. Eğer barajlar olmasaydı, saniyede 600 metreküpten fazla su ovayı tamamen işgal edecekti. Aydın'da belki botla gezecektik. Barajlarda su tutuldu. Felaketin boyutu çok küçüldü. Bu zır cahillere lütfen sorun. Elinizde hesap var mı? İnsan konuşurken desteksiz atmaz."

Eroğlu, valilik önünde efe kıyafetli öğrencilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Aydın'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement