Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ""Efes'te Antik Limana Kadar Kanal Açacağız." - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ""Efes'te Antik Limana Kadar Kanal Açacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bakan Eroğlu'nun Valilik önünde karşılanması Bakan Eroğlu'nun şeref defterini imzalaması Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de "İzmir ile ilgili en büyük problem, katı atık tesisi için yer problemiydi onu da çözdük, tahsis işlemleri tamamlandı" "Efes'te antik limana kadar kanal açacağız, denizle bağlantısını kuracağız. Kanalın genişliği 30 metre derinliği 4 metre olacak ve isteyen tekneler buraya girecek" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de yapılması planlanan Katı Atık Tesisi için yer tahsisini tamamladıklarını, Efes Antik Kenti'ndeki tarihi kanalın açılması konusunda da çalışmalara başladıklarını belirtti.

13.05.2016 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bakan Eroğlu'nun Valilik önünde karşılanması

Bakan Eroğlu'nun şeref defterini imzalaması

Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

"İzmir ile ilgili en büyük problem, katı atık tesisi için yer problemiydi onu da çözdük, tahsis işlemleri tamamlandı"

" Efes'te antik limana kadar kanal açacağız, denizle bağlantısını kuracağız. Kanalın genişliği 30 metre derinliği 4 metre olacak ve isteyen tekneler buraya girecek"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de yapılması planlanan Katı Atık Tesisi için yer tahsisini tamamladıklarını, Efes Antik Kenti'ndeki tarihi kanalın açılması konusunda da çalışmalara başladıklarını belirtti.

Eroğlu, İzmir programı kapsamında orman yangınlarıyla mücadele tatbikatının ardından Kemalpaşa Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kemalpaşa'ya çok güzel hizmetler yaptıklarını ifade eden Eroğlu, 102 metre derinliğinde olacak Yiğitler Barajı'nın ihalesinin 20 Mayıs'ta yapılacağını, barajdan kente ve ilçedeki organize sanayi bölgesine su temin edileceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, daha sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Burada kurumunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, İzmir'e 466 projenin sözünü verdiklerini, yeni eklenenlerle bu sayının 500'ü aştığını aktardı.

İzmir'de çok sayıda baraj, gölet, sulama tesisi yapacaklarını, ormanları, orman mahallelerindeki vatandaşların kalkınmasında lokomotif olarak kullanacaklarını dile getiren Eroğlu, şöyle dedi:

"50'den fazla yapacağımız baraj, gölet ve sulama tesisleriyle 674 bin 780 dekar alanı sulamaya açıyoruz ve bu da yıllık yaklaşık olarak 400 milyon lira ilave olarak her yıl çiftçimizin cebine yansıyacak. Bundan sonra da ilçelere su temin edeceğiz, ilave olarak 1 milyon 580 bin kişiye su sağlayacağız."

Eroğlu, İzmir'in deniz turizminde çok fazla turist çektiğini ancak bu bölgeyi tabiat turizminde de lider hale getirmek istediklerini söyleyerek, bu kapsamda İzmir tabiat master planı hazırladıklarını anlattı.

Kentte 40 bin dekar alanda ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunacaklarını dile getiren Eroğlu, 96 bin araziyi de taşkınlardan koruyacaklarını belirtti.

Efes Antik Kanalı

Bakan Eroğlu, tarihi kent Efes'te tarihi su kanalı bulunduğunu anımsatarak, bunun yeniden açılarak faaliyete girmesi için çalışma başlatacaklarını, ilgili kurumlarla 6 bin 130 metrelik kanalın açılması için gerekli görüşmeleri yaptıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Efes'te antik limana kadar kanalı açacağız, denizle bağlantısını kuracağız. Burada zemin dolmuş vaziyette, fore kazıklar çakarak koruma kurullarının istediği şekilde çok güzel tarihe uygun antik taş kaplama yapacağız. Kanalın genişliği 30 metre derinliği 4 metre olacak ve isteyen tekneler buraya girecek. Yıllardır beklenen bu antik kanalın açılması İzmir'e çok büyük katkı olacak. Projeler aşağı yukarı bitti."

Meryemana'ya teleferik

Eroğlu, Selçuk ilçesi sınırlarındaki Meryemana Tabiat Parkı içinde çalışmalarının olduğunu belirterek, buraya teleferik tesisinin yapım ve işletme ihalesinin 18 Nisan'da gerçekleştirildiğini hatırlattı. Teleferik için imar planı, proje ve güzergah belirleme çalışmalarının başladığını dile getiren Eroğlu, açıklaması sonrası su kanalı ve teleferik projeleriyle ilgili daire müdürleriyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Katı atık projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin Efes'teki projeyle ilgili sorusu üzerine, projeye izin süreçlerinin tamamlanması sonrası bu yıl başlayacaklarını, teleferik projesinde de biniş yeriyle ilgili olarak Kültür Varlıkları ve Koruma Kurulu ile bir çalışma yapılacağını anlattı.

Eroğlu, Kocaoğlu'nun kendisini yakın zamanda ziyaret ettiğini ve kentte kurulması planlanan katı atık tesisiyle ilgili talepte bulunduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir ile ilgili en büyük problem, katı atık tesisi için yer problemiydi onu da çözdük, görüşü bildirdik, 350 dekarlık ormanlık alandan yer vereceğiz. Tahsis işlemleri tamamlandı, bir an önce proje yapılırsa iyi olur. Biliyorsunuz, Harmandalı'daki tesis kapasitesini çok aştı, risk var. Başkanımızın talebi buydu, kısa zamanda yerine getirdik. İkinci istek Yiğitler Barajı'nın yapılması, oradan su tahsisiydi. Onun da projesi bitti, bu ayın 20'sinde ihalesi yapılacak, onu da çok hızlı bitireceğiz. Narlıdere'deki Ali Onbaşı Deresi'nin ıslahının yapılması için de arkadaşlara talimat verdik."

Kocaoğlu da katı atık bertaraf tesisiyle ilgili hayırlı haberin dün akşam kendilerine geldiğini, teşekkür ettiklerini belirterek, projeyle ilgili ÇED sürecinde de destek istediklerini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ""Efes\'te Antik Limana Kadar Kanal Açacağız."
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Efes'te Antik Limana Kadar Kanal Açacağız.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksi Çarpışması: 4 Yaralı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksi Çarpışması: 4 Yaralı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında ambulans ile ticari taksi çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement