Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ\'da

Elazığ’a 20 yeni proje müjdesini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, patenti kendisine ait olan ve DSİ’ye vereceği özel projesi yüzer sistemli güneş enerjisini ilk defa Elazığ’da hayata geçireceklerini söyledi.

20.10.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'a 20 yeni proje müjdesini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, patenti kendisine ait olan ve DSİ'ye vereceği özel projesi yüzer sistemli güneş enerjisini ilk defa Elazığ'da hayata geçireceklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık tarafından yapılacak olan tesislerin temelini atmak ve tamamlanan tesisleri açmak için Elazığ'a geldi. İlk önce Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Elazığ'daki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Elazığ milletvekilleri ve il protokolünün eşlik ettiği Bakan Eroğlu, Elazığ'da 14 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını, bugün de bir seferde gelen en büyük yatırım olan 386 milyon lira değerindeki 7 tesisin temelini atıp, 1 tanesinin açılışını yapacaklarını kaydetti.

315 milyon liralık 20 yeni proje müjdesi verdi

Elazığ'da boş gelmediklerini de aktaran Bakan Eroğlu, "Yeni 315 milyon liralık 20 projenin müjdesi ile bana geldi. Bu yeni 20 projemiz arasında ağaçlandırma tesisi, bal ormanı toprak muhafaza, mera ıslahı, fidan dikimi, kırsal kalkınma, meyve bahçesi ve güneş enerjili sulama sistemleri var. Bal ormanı projesinde arıcılık yapmak isteyenlere yüzde 20 hibe yüzde 80 ise 10 yıl sonra ödemeli kredi veriyoruz" dedi.

"Mevzuat işlerin önünü açmak içindir"

Doku kültürü laboratuvarı ve serayı ilk defa Türkiye'de Elazığ'a kurduklarını belirten Bakan Eroğlu, Elazığ'da bu çalışmayı üniversite ile birlikte yaptıklarını anlattı. Doku kültürü laboratuvarı ve serayı kurarken yaşanan mevzuat sıkıntısı üzerine konuşan Bakan Eroğlu, "Mevzuat diye bir şey yok. Mevzuat işlerin önünü açmak içindir. Neresi uygunsa mevzuat orada uygulanır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde kendisini İSKİ genel müdürüyken çağırdığını belirten Bakan Eroğlu, "Beni çağırdı 'İstanbul'da iş bitti. Derhal DSİ'nin başına geç Türkiye'nin su meselesini çöz' dediği zaman ben Elazığ'a geldim. Burada doğru dürüst bir yatırım yoktu. Hepsi iz ödenekle bekliyordu. İz ödenek yatırım projesinden düşmesin vatandaş isyan etmesin diye o zamanki para ile sembolik 1 lira ile yatırımlar devam ediyor gözüküyordu. Bize geldiğimiz andan itibaren geçen yılın sonuna kadar Elazığ'da toplam 9 milyar lira yatırım yapmışız" şeklinde konuştu.

Bakanın projesi Elazığ'da hayata geçecek

Uluova projesinin güneş enerji sistemi ile desteklenerek maliyetinin daha uygun olacağını da anlatan Bakan Eroğlu, kendi geliştirdiği yüzer güneş enerji projesiyle ilgili de bilgi verdi. Kendisinin özel yüzer sistemler üzerine güneş enerjisi projesi olduğunu anlatan Eroğlu, "Onu da ilk defa burada 1 megavat için uygulama yapacağım. O benim bulduğum proje. Patenti bana ait ama DSİ'ye vereceğiz. Paten parası falan almayacağım. İlk defa da Elazığ'da uygulamayı planlıyorum" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement