Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün İzmir'de yaptıkları aday toplantısıyla kentte hayata geçirilecek 466 yeni projeyi kamuoyuna sunduklarını hatırlatarak, "Daha önce de Binali beyin İzmir için 35 projesi vardı.

19.04.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün İzmir'de yaptıkları aday toplantısıyla kentte hayata geçirilecek 466 yeni projeyi kamuoyuna sunduklarını hatırlatarak, "Daha önce de Binali beyin İzmir için 35 projesi vardı. Onu da toplayınca 501 projemiz var. Allah nasip ederse İzmir'i 501 proje ile Türkiye'nin değil, dünyanın incisi yapacağız" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve bazı milletvekili adayları ile partisinin Konak İlçe Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, davul ve zurna eşliğinde karşılandığı parti girişinde, partililerle halay çekti.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'e kavga için değil gönül kazanmaya geldiklerini vurgulayarak, "Türkiye'de daha önce insanlar kendi kimliklerini söyleyemiyordu, çekiniyordu. Türkiye'de artık insanlar birbirleriyle kucaklaşıyor, insanların arasında bir fark olmadığı görüldü. Bunu Türkiye'ye kazandıran, kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis eden AK Parti'dir. Bizim maksadımız hizmet etmektir, kubbede hoş seda bırakmaktır. Niyet halis, akıbet hayırdır inşallah" diye konuştu.

İzmir'in geçmişte içme suyu sıkıntısını çektiğine işaret eden Eroğlu, Manisa'daki Gördes Barajı'nın temelinin atılmasının ardından kısa bir sürede bitirildiğini, yaklaşık 106 kilometre uzunluğundaki geniş çaplı boru hattı ile İzmir'e içme suyu sağlandığını söyledi.

"İzmir'i çiçek gibi yapacağız" diyen Eroğlu, "İzmir için 466 proje ile geldik. Bunlar bizim taahhüdümüz. AK Parti sözünün eri bir partidir. Daha önce de Binali beyin 35 büyük projesi vardı. Onu toplayınca 501 yapıyor. Allah nasip ederse İzmir'i 501 proje ile Türkiye'nin değil, dünyanın incisi yapacağız" ifadesini kullandı.

Eroğlu, 7 Haziran'daki seçimlerin önemli bir "milat" olacağını savunarak, "Bu seçim, Türkiye'yi bölmek isteyenlerle şaha kaldırmak isteyenlerin mücadelesidir. Hep birlikte gayret edeceğiz ve bu emellere ulaşmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının İzmir'de 2019 yılına kadar 466 projeyi hayata geçireceğini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bunlar yatırım programlarına konuldu. Barajlar, göletler, sulama tesisleri, dere ıslahları gibi projeler. İzmir için büyük düşünüyoruz İzmir'in kalkınmaya ve gelişmeye ihtiyacı var. İzmir'de deniz turizmini, doğa turizmini şaha kaldıracağız. Ormanları kalkınmada lokomotif olarak kullanacağız. Ormanlardaki delice ağaçları aşılayıp vatandaşlara eşit şekilde kurayla dağıtacağız. Bunun gibi projelerle İzmir'i şaha kaldıracağız."

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu'na AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından dikilen 213 fidanın sertifikası ve Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk iddiasın sürdüren Göztepe'nin atkısı takdim edildi.

AK Parti'nin İzmir 2. Bölge 7. sıradan milletvekili adayı Savcı Sayan da daha önce CHP'de birçok görevde bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"2009'da ülkemizin üzerine oynanan oyunları gördüm. Ben geçmişime küfrederek burada değilim. Ben bu kutsal davaya destek olmak için buradayım. Ben CHP'yi Türkiyelileştirmek için çok uğraştım ama başaramadım, olmadı. Ama AK Parti beni Türkiyelileştirdi, millileştirdi. "

Sayan, 2015 genel seçimlerinin Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek isteyenlerle mücadelenin seçimi olduğunu öne sürerek, "Bu mücadelede son 3 yılda her şeyi denediler. 17 Aralık, Gezi, MİT krizi, ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ekmek oğlu ile denediler" dedi.

Konak'taki programının ardından Gaziemir İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıya Bakan Veysel Eroğlu ile katılan Sayan, partililere "Sevgili Bucalılar" diye seslendi. Sayan, hatasını "Kılıçdaroğlu'nun talebesi olunca böyle oluyor tabii" diyerek düzeltti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement