Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir'de Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir'de Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Büyük Körfez Projesi" için ÇED raporu verilmediği iddialarına ilişkin, "Talep ederlerse yaparız ama ben şunu söyleyeyim, oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' der" dedi.

09.05.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Büyük Körfez Projesi" için ÇED raporu verilmediği iddialarına ilişkin, "Talep ederlerse yaparız ama ben şunu söyleyeyim, oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' der" dedi.

Bazı milletvekili adaylarıyla partisinin İzmir il başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, İzmir'e en çok yatırımın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapıldığını söyledi.

Eroğlu, İzmir'in AK Parti'den önce unutulmuş bir kent olduğunu belirterek, "İzmir'de doğru dürüst çevre yolu, bölünmüş yol ve havalimanı yoktu. Şimdi İzmir, İstanbul otoyolu, İzmit Körfez geçiş köprüsü yapılıyor. Yollar Afyon kaymağı gibi olmuş gerçekten" diye konuştu.

İzmir'de yat limanı ile bir serbest turizm ve ticaret bölgesi oluşturmak istediklerini anlatan Eroğlu, "Bunun yerini de İzmirlilere soracağız. İzmir, dünyanın incisi muhteşem bir şehir olacak. İzmir'in su meselesini de 2060 yılına kadar planladık. Manisa'da Çağlayan Barajı var. O barajı da İzmir'e tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

İzmir Körfezi'nin temizlenmesi

Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Büyük Körfez Projesi" için ÇED izni verilmediği iddiasında bulunduğuna ilişkin soruya, "Buna benim şube müdürüm cevap verir, ben bunu şube müdürüme söyleyeceğim, o bir cevap versin. Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu, o söylerse hemen cevap veririz" yanıtını verdi.

İSKİ Genel Müdürü olduğu dönemde Haliç'i nasıl temizlediklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bir yeri temizlemek istiyorsanız önce oraya giren bütün lağım sularını, derelerle gelen erozyon ve çöpleri gidermek, atık su arıtma sistemini dosdoğru çalıştırmak gerekir. Biz önce çamuru bertaraf edelim diye yola çıkmadık. Haliç'e giren bütün lağım sularını, Kemerburgaz'dan tünellerle Balta Limanı'na götürdük. Oradan bu suyu arıttıktan sonra İstanbul boğazının dibine, sonra da dip akıntısıyla Karadeniz'e gönderdik. Derelerden gelen bütün kirliliği ve çöpü tamamen giderdik. Haliç'e yeni evsel atık ve çöp girmedikten sonra çamuru bertaraf etmek için dünyanın en ileri sistemini kurduk. Sessiz sedasız bir yılda Haliç'i temizledik, 5 milyon metreküp çamuru bertaraf ettik. İşte farkımız bu."

Eroğlu, Haliç'teki temizliği devlet desteği olmaksızın İSKİ'nin kendi öz kaynaklarıyla yaptıklarını vurgulayarak "Parasını tamamen kendi kaynaklarımızla, mühendisliğini de Allah'a çok şükür bu kafa ile yaptık. Mühendislik, fikir dersen bizde. Talep ederlerse yaparız ama ben şunu söyleyeyim; 'oynamasını bilmeyen gelin yerim dar' der" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement