Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa\'da

Bakan Eroğlu: "Birtakım taleplerimizi böyle vurarak, kırarak değil, beşeri münasebetler içinde medeni talepler içinde yapmamız lazım. Hükümetimiz de bu talepleri karşılamaya hazırdır" ''Orada bir genç 'Bağırmayın' dediği için üzerine yürüyerek öldürmüşler.

13.03.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Birtakım taleplerimizi böyle vurarak, kırarak değil, beşeri münasebetler içinde medeni talepler içinde yapmamız lazım. Hükümetimiz de bu talepleri karşılamaya hazırdır" dedi.

Bakan Eroğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret ederek, kente yapılacak yatırımlar hakkında Valilikte basın toplantısı düzenledi.

Manisa'da bugün 26 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştireceğini belirten Eroğlu, toplam maliyetin 263 milyon lira olduğunu söyledi.

Merkez Pelitalan Göleti, Sarıgöl Bahadırlar ve Güneydamları Karal Deresi ile Turgutlu ilçesi Karaağaçlı Deresi Taşkın Koruma, Gediz Havzası Taşkın ve Rusubat Kontrolü, Bakırçay Havzası Taşkın Koruma tesislerinin bittiğini belirten Bakan Eroğlu, 21 tesisin de temelinin atılacağını bildirdi.

Eroğlu, temeli atılacak tesisler arasındaki Ahmetli Kelebek Barajı ile 19 bin dekar arazinin sulanacağı bilgisini verdi. Gördes Güneşli Sulaması ile 11 bin 400 dekar arazinin suyla buluşacağını ifade eden Eroğlu, sulama sistemlerinin cazibeli kapalı sistem sulama olduğunu kaydetti.

Eroğlu, 39 müjdeyle geldiklerini, bunların 32'sinin DSİ'ye ait olduğunu, toplam 362 milyon 500 liralık yatırım içinde 1 baraj, 2 sulama, 20 gölet ve sulama, 5 gölet sulaması ve 4 taşkın koruma tesisinin olduğunu dile getirdi.

"Faiz kesintisinden millete hizmet olarak sunuyoruz"

Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize yatırım yaptığımız paralar gökten yağmıyor, Haliç'ten Bizans'ın hazinesini de bulmadık. Şu anda paramız bol, o kadar çok paramız var ki, yürüyün yürüyebildiğiniz kadar diyoruz. Müteahhitler de bu işe şaşıyor. Biz yüzde 86 faiz veriyorduk, şimdi o faizleri kestik, faiz kesintisinden millete hizmet olarak sunuyoruz. 11 yılda 660 milyar lirayı biz millete hizmet olarak sunduk. Barajlar, sulama tesisleri... IMF'ye olan bu şekilde ödendi. Bankalar soyulmuştu biliyorsunuz, 231 milyar lira devlet ödedi. İmar Bankası'nı soyan adam kaçmış gitmiş, bir bankaya 8 buçuk milyar lira ödedik. Manisa'ya yapılacak olan gölet sayısını 52'ye yükselttik."

Orman teşkilatının son yıllarda destan yazmaya başladığını söyleyen Eroğlu, ağaçlandırma çalışmaları yapılacağı zaman Ağaçlandırma ve Erozyon Genel Müdürlüğü'nü aradığını ancak ellerinde fidan olmadığını belirttiğini anlattı.

Toplam 413 milyon fidanın üretildiğini ve isteyen tüm belediyelere fidanların verildiğini kaydeden Eroğlu, her yeri ağaçlandırdıklarına işaret ederek şöyle konuştu:

"Orman köyleri var. Birinci talimatım 'Orman köyleri orman teşkilatı ile hısım olacak' dedim. Bütün Manisa'da ne kadar bozuk orman alanı varsa bunları biz o köye en yakınındaki alanı parselliyoruz, fidan dikiyoruz, kura çekiyoruz, hane başına sertifikasını veriyoruz. 3 yıl bakımı orman teşkilatına ait 3 yıl sonra meyve vermeye başlıyor sonrasında geliri tamamen vatandaşa ait oluyor. Bugün Salihli'de dağıtacağız. 2014 yılı nisan ayından itibaren dağıtımlar hızla devam edecek. Meteoroloji teşkilatının müjdesi var. 2014 yılında Selendi ilçesinde merkezden uzak yüksek kotlarda bir Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulumu yapılacak.

Orman Genel Müdürlüğü'nün 6 müjdesi var. 2014 yılında 2 milyon 800 bin adet fidan dikimi gerçekleşecek. DSİ ile ilgili olarak büyük seferberlik başlattık. Erozyonu önleme çalışmaları kapsamında Manisa'yı pilot il olarak seçtik. Göletlerin etrafında yeşil kuşak çalışması yapılacak. Gelir getirici türlerde 19 köyde 845 dekar alanda 24 bin 870 adet ceviz, fıstık çamı ve badem fidanı dikilerek ağaçlandırma yapılacak."

Manisa'nın endemik türler konusunda önemli bir bölge olduğuna dikkati çeken Eroğlu, Burada neden mesir macunu var, niye başka illerde yok? Endemik tür açısından Manisa önemli bir yer. Burada Manisa Yuntdağı Köseler Köyü Gölet Havzasında 200 dekar alanda bal ormanı kurulacak. Ek olarak ikinci bir bal ormanı kurulacak. Bunun müjdesini burdan veriyorum" dedi.

Bakan Eroğlu, müteşebbislere çağrı yaptığı konuşmasında gıdada marka oluşturulması için kredi gerekiyorsa kredi verileceğini açıkladı.

Eroğlu "Bal ormanı kurulması talimatı verdim. Türkiye bal üretimi sıralamasında 6. sıradan 2. sıraya yükseldi. Bir milyar lira ile önemli yatırımlar yapan kurumlar arasında bulunuyoruz. Manisa'da atık su arıtma tesisini biz yapıyoruz. Biyolojik arıtma tesisi, teknolojide son sistem. Bunu yapacağız. İçme suyu için memba suyu gibi su vereceğiz" diye konuştu.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi de Manisa'nın plaka numarası 45 olduğu için proje başlangıcını 45 olarak belirlediklerini, ancak alt projeler ile bu rakamın 245 olacağını söyledi.

"Üzüntümüzü içimize saklayacağız"

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Eroğlu, bir gazetecinin Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili olarak dün yaşanan olaylara ilişkin sorusu üzerine, ateşin düştüğü yeri yaktığını, anne ve babasının tarifsiz acı içinde bulunduklarını dile getirdi.

Eroğlu şöyle konuştu:

"Üzüntümüzü içimize saklayacağız. Orada bir genç 'Bağırmayın' dediği için üzerine yürüyerek öldürmüşler. Bu çok acı bir şey. Böl, parçala, yönet tavrı ile hareket ediyorlar. Bir asırdır birbirimizle kaynaşmış tek vücut haline gelmişiz. Bütün fertlerimize sağduyulu olmalarını diliyorum. Bunlar bize acı veriyor. Acıyı kalbimize gömelim. Böyle acıların yaşanmaması için gereken tedbirler alınacak. En akılcı olan bu. Herkes birbirini kırarsa Türkiye'nin hali ne olacak?

Bırakın bir kişinin ölmesini bir kişinin ayağına diken bile batmasını istemeyiz. 77 milyon vatandaşın mutluluğu için çalışıyoruz. Gelin bunun için çalışalım, ne olacak ki. Birtakım taleplerimizi böyle vurarak, kırarak değil, beşeri münasebetler içinde medeni talepler içinde yapmamız lazım. Hükümetimiz de bu talepleri karşılamaya hazırdır. İnsanları dövmek, küfür etmek hatta öldürmek için taleplerde bulunmasın bu daha da zarar verici. Birbirimizi sevelim. Birbirimizi seversek geleceğe emin adımlarla gideriz. Ben böyle düşünüyorum. Gencimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Hepsine Allah rahmet eylesin. Böyle hadiselerin olmamasını da talep ediyorum."

Bakan Eroğlu, daha sonra Gölmarmara ilçesindeki programa katılmak üzere valilikten ayrıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement