Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'da toplam 124 milyon lira yatırım yapılan 28 tesisten 17'sinin açılışını yapacak, 11'inin de temelini atacak.

15.10.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'da toplam 124 milyon lira yatırım yapılan 28 tesisten 17'sinin açılışını yapacak, 11'inin de temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Eroğlu, yarın Manisa'da toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.

Akhisar'da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış törenine katılacak Veysel Eroğlu, ayrıca bakanlığının Manisa'ya 32,5 milyon liralık yatırım bedeliyle yapmayı planladığı 9 müjdeyi de açıklayacak.

Temeli atılacak tesisler

Bakan Eroğlu'nun temel atma töreninde Selendi-Ayanlar Göleti Sulaması, Gördes- Çiçekli Göleti Sulaması, Akhisar Gürdük Barajı ile 7 gölet, sulama tesisinin ve Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının temellerini atacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eroğlu, temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle bölgede toplam 52 bin 270 dekar zirai arazinin suya kavuşacağını, böylece Manisa'nın münbit topraklarının bereketleneceğini, ayrıca 2 ilçenin de taşkın zararlarından korunacağını kaydetti.

Son 13 yılda Manisa'ya 11,7 milyar lira yatırım yapıldığını ifade eden Veysel Eroğlu, bu yatırımın 985 milyar lirasının Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement