Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mardin'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mardin\'de

Bakan Eroğlu: "10 Ağustos çok önemli, Türkiye tarihinde bir milattır.

16.07.2014 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Mardin'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos'un çok önemli ve Türkiye tarihinde bir milat olacağını söyledi.

Dicle Nehri üzerinde yapımı devam eden Ilısu Barajında incelemelerde bulunduktan sonra Mardin'e gelen Eroğlu, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'i ziyaret etti.

Basına açıklama yapan Eroğlu, GAP bölgesinde bulunan 9 il arasında yer alan Mardin'in şanslı bir konumda olduğunu, şu anda Mardin'in yaklaşık 100 yıldır hasretle beklediği dünyanın en büyük yapay nehrini bitirmek üzere olduklarını belirtti.

Mardin Ovasına saniyede 200 metre küp su akacağını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Kızılırmak nehri gibi bir nehir inşa ettik. Bunu çok hızlı sürede inşa ettik. Saniyede 200 metreküp su Mardin Ovasına akacak. Bu sularla 163 bin 330 dekar alan sulanacak. Suya hasret çorak topraklar, nihayet suyla buluşacak. Bu modern sulama sisteminin maliyeti 146 milyon liradır. 2013 yılının Eylül ayında 18 yatırımın müjdesini vermiştim. Bugün o 18 yatırımın 12 projesi tamamlanarak hizmete girmiştir. Geri kalanları da en kısa sürede tamamlanacaktır."

Valilikten ayrılan Eroğlu, Yeşilli, Midyat ve Ömerli ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını giderecek projelerin temel atma ve açılışı için düzenlenen törene katılmak üzere Yeşilli ilçe merkezine geçti.

Burada ilçe sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Eroğlu, konuşmasına, "Sizleri, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımızı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamıyla selamlıyorum. Başbakan Erdoğan'ın Mardinliler'e selamını getirdim" sözleriyle başladı.

Başbakan'ın liderliğinde son 11 yılda destansı, başkalarının hayal edemeyeceği büyük yatırımlar ve büyük hamlelerin gerçekleştiğini dile getiren Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlayın, insan hafızası çok çabuk unutuyor. Tabii sizler paranın yanında altı sıfır olduğunu unuttunuz. Enflasyon canavarı diye bir canavarı unuttunuz. Faizlerin, devletin 9 aylık kısa vadeli hazine garantili borçlanma faizinin yüzde 63 olduğunu unuttunuz. Sizden toplanan vergilerin yüzde 86'sının tamamının faiz lobisine verildiğini unuttunuz. Çok güzel, geride kaldı Allah'a şükür. Hatta IMF'ye olan borcumuzu unuttunuz. 23,5 milyar borç vardı. Memleketim adına üzüntü duyuyordum. IMF heyetinden bir memur geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanıyordu. Allah'a şükür IMF'ye olan borcumuzu da geçen sene ödedik. Şimdi IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek büyük bir Türkiye var. Bunu sizlere borçluyuz. Milletimizin ferasetine borçluyuz. Hükümetimize 10 yıldır büyük destek verdiniz. İnşallah Türkiye çok daha büyüyecek."

"10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır"

10 Ağustos'un Türkiye tarihinde bir milat olacağını belirten Eroğlu, "10 Ağustos'ta sizlerin önüne bir sandık konulacak. Bu sandık ne biliyor musunuz? Artık Türkiye'de sadece vatandaş, millet, cumhurunu, yani cumhur cumhurbaşkanını seçecek. Bu ilk defa olacak. Daha önce vekalet verdiğiniz kişiler, yani milletvekilleri Cumhurbaşkanını seçiyordu. Artık Cumhurbaşkanını millet seçecek, millet tayin edecek. 10 Ağustos çok önemli, Türkiye tarihinde bir milattır. Dolayısıyla herkes 10 Ağustos'ta sandığın başına gitsin ve Recep Tayyip Erdoğan'ı hatırlasın, talebimiz budur" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, 10 Temmuz'da çıkan kanunla milli birlik ve kardeşliğin daha da pekişeceğini kaydetti.

Eroğlu, "İnşallah bu yakalanan huzur iklimi ilelebet bu topraklarda devam edecek. Şanlı bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacak, minarelerden ezanlar ilelebet bu topraklarda okunacak. Değerli kardeşlerim, buna yürekten inanıyoruz. Bunun için istikrar devam etsin diyoruz. Türkiye'nin yükselişi devam etsin diyoruz" dedi.

Mardin'in daha önceleri susuzluk çektiğine işaret eden Eroğlu, Mardin'in 30 yıllık su sorununu Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla çözdüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Mardin'e çok önem verdiğini dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden önce 'suyu Mardin'e nereden vereceğiz' diye 30 yıl düşünmüşler, karar verememişler. Ben bir gün tebdili kıyafetle Midyat ve Beyazsu'ya gittim ve o gün karar verdik. Neticede bir günde karar verip projeyi yaptırdık. Allah'a şükür şu anda Mardin'de, Kızıltepe'de su problemi yok. Kısa sürede başbakanımızın talimatıyla bu sözümüzü yerine getirdik. Yani bu, Başbakanımızın Mardin'e ne kadar büyük önem verdiğinin açık göstergesidir."

Eroğlu, Yeşilli'deki tören merkezinden Midyat ve Ömerli kaymakamlarına video konferansla bağlanarak, projeler hakkında bilgi aldı.

Bakan Eroğlu, firma temsilcilerine, projeleri zamanında bitirmeleri yönünde kendilerine taahhüt imzalattıktan sonra, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'le birlikte butona basarak biten projelerin açılışını ve yeni başlayacak projelerin temelini attı.

Törenden sonran Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Bakan Eroğlu'na çerçevesi Mardin Telkari Gümüş işlemeli Kur'an-ı Kerim hediye etti. Bakan Eroğlu daha sonra  iftar programına katıldı.

Açılış ve temel atma töreni yapılan, Midyat, Ömerli, Yeşilli ve Kabala'ya içme suyu 3 isale hattı ve 6 adet taşkın koruma tesisinin 61 milyon liraya mal olacağı bildirildi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement