Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mersin'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mersin\'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Alaköprü Barajı sadece Kıbrıs'a su götürmeyecek" dedi.

15.02.2014 18:27  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Alaköprü Barajı sadece Kıbrıs'a su götürmeyecek. 1 milyar metreküp suyun 75 milyon metreküpünü Kıbrıs'a veriyoruz ama geri kalan da burada sulamada kullanılacak" dedi.

Eroğlu, İl Özel İdare binasında düzenlenen il koordinasyon toplantısında kentteki muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Mersin için çok önemli olan Sorgun Barajı'nın temelini attıklarını hatırlatan Eroğlu, 116 milyon lira yatırımla 11 tesisin inşaatını bugün başlattıklarını, kente 2 milyar 160 milyon lira bedelinde 58 de tesis müjdesi verdiklerini söyledi.

Yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu vurgulayan Eroğlu, son 11 yılda 9,5 milyar liralık yatırıma imza attıklarını bildirdi.

KKTC Su Temin Projesi kapsamında yapılan baraj hakkında da bilgi veren Eroğlu, "Alaköprü Barajı sadece Kıbrıs'a su götürmeyecek. 1 milyar metreküp suyun 75 milyon metreküpünü Kıbrıs'a veriyoruz ama geri kalan da burada sulamada kullanılacak. Tatbikat projeleri başladı. Daha önce 87 bin dekar sulanacaktı fakat su olunca ben arkadaşlarıma 'Bunu 100 bin dekara çıkarın' dedim. Anamur'da 100 bin dekarı ileri sulama tekniğiyle sulayacağız. Sadece arazilere değil seralara da su vereceğiz" diye konuştu.

Ormancılıkla ilgili "Artık orman köylüsü teşkilatın hasmı değil hısmı olacak" şeklinde talimat verdiğini dile getiren Eroğlu, bütün vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini, bozuk orman alanlarını halka açtıklarını kaydetti.

Eroğlu'nun konuşmasından sonra basına kapalı devam eden toplantıya eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement