Eroğlu: Gezi Olaylarında Ağaç Kesildi Diye Kıyamet Koptu - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: Gezi Olaylarında Ağaç Kesildi Diye Kıyamet Koptu

Eroğlu: Gezi Olaylarında Ağaç Kesildi Diye Kıyamet Koptu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova'da kesilen 180 ağacın yerine bakanlık olarak ağaç başına 100 olmak üzere 18 bin ağaç dikeceklerini söyledi.

06.12.2014 17:19  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Uşak 5'inci Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Afyonkarahisar'dan karayoluyla Uşak'a geldi. Bakan Eroğlu'nu; AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül, Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ve partililer karşıladı. Bakan Eroğlu, kongrede alkışlarla karşılandı.

600 delegenin bulunduğu kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Basri Yıldırım, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletle bütünleşerek oylarını artırdığını, yeni yönetiminde 2015 genel seçimlerinde zafer yazarak üç milletvekili çıkaracağını söyledi. Belediye Başkanı Cahan ile milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay'ın konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de partililere seslendi.

YALOVA'YA 18 BİN AĞAÇ

Kente her gelişinde büyük bir heyecan duyduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Yalova'da kesilen 180 ağacın yerine bakanlık olarak her ağaç başına 100 olmak üzere 18 bin ağaç dikeceklerini vurguladı. Taksim ve Gezi olaylarında dört ağacın kesildiğini altı ağacında başka yere taşındığını ifade eden Bakan Eroğlu, Yalova'daki ağaç kesimine değindi.

Eroğlu, "Gezi olaylarında ağaç kesildi diye kıyamet koptu. Aslında bu olaylar ağaç meselesi değildi. Yalova'da ise eğer AK Partili belediye olsaydı kıyamet kopardı. Geçtiğimiz günlerde 180 ağaç kesildi. Biz kesilen her ağacın yerine Yalova'ya 18 bin ağaç dikeceğiz. Bakanlık olarak da 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk" dedi.

UŞAK'I BARAJ VE GÖLETLER ŞEHRİ YAPACAĞIZ

Uşak'a son 12 yılda 3.5 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Uşak'a 12 adet baraj ve gölet, 63 bin 160 dekar sulama alanı yıllık 6,4 milyon metreküp içme suyu temini, 41 adet dere ıslahı tesisi, 56.1 milyon adet fidan, bir adet bal ormanı ve altı adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu açtık. Uşak'a yatırım yağdırdık. Uşak yıldızı parlayan bir ilimizdir. Bu yıl içinde Uşak'a 50 yeni yatırım müjdesi verdim. Bunların 23'ü bir yıl olmadan tamamlandı. Geri kalan 27 yatırım da önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete açılacak. Uşak'ı baraj ve göletler şehri yapacağız. Ağaçlanmayan ve sulanmayan toprak bırakmayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eroğlu: Gezi Olaylarında Ağaç Kesildi Diye Kıyamet Koptu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement