Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Uşak'ta - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Uşak'ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ulubey Kanyonlarını dünyaya tanıtacağız. Milli park için hazırlık başladı.

23.06.2016 04:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ulubey Kanyonlarını dünyaya tanıtacağız. Milli park için hazırlık başladı. Taşyaran Vadisi için daha önce söz ver vermiştik, tabiat parkı olarak ilan ediyoruz ." dedi.

Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için geldiği Uşak'ta ilk olarak Vali Ahmet Okur'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası burada basın toplantısın düzenleyen Eroğlu, birçok müjdeyle Uşak'a geldiklerini, kentte 42 milyon lira değerindeki 4 tesisin temel atma, 2 tesisin de açılış töreni yapacaklarını belirtti.

"Uşak'ta ilk defa sahur vaktinde 6 tane tesisin temel atma ve açılış programını yapacağız. Ayrıca buraya 120 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım müjdesi ile geldik." diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Uşak'a 2 yılda 75 tane müjde verdik, bunun toplam maliyeti 476 milyon lira. Daha önce Uşak'a verdiğimiz 57 müjdenin 47 tanesi tamamlandı. Şimdi de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 tesisin temelini atacağız, 2 tesisin de açılışını gerçekleştireceğiz. Uşak'a ne yapılsa azdır. Orman Genel Müdürlüğü, Uşak'ta muhteşem çalışmalar yapıyor. Orman köylerine sertifikalar vereceğiz. Bu çerçevede bu yıl 8 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma yacağız. 2 bin 500 dekar alanda erozyon koruma tesisi, 4 bin 750 dekar alanda orman rehabilitasyonu, bin dekar alanda mera ıslah alanı yapacağız. Ayrıca 77 bin 580 dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak buralardaki fidanlıklarda, bu yıl 520 bin fidan üretilecek. 300 dekarlık alanda bal ormanı kuracağız."

"Taşyaran Vadisi'ni Tabiat Parkı ilan ettik"

Bakan Eroğlu, Uşak'ın turizm açısında saklı bir cennet bahçesi olduğunu, Doğa Koruma Milli Parkların kente 2 müjdesi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Uşak'ta turizmde muazzam bir potansiyel var. Uşak'ta saklı cennet bahçeleri var, bu bahçeleri gün yüzüne çıkartarak dünyaya tanıtacağız. Tabiat turizmi, doğa turizmi, yayla turizmini geliştirmek için büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Ulubey Kanyonlarını milli park olarak planlıyoruz. Ulubey kanyonlarını dünyaya tanıtacağız. Milli park için hazırlık başladı. Taşyaran Vadisi için daha önce söz ver vermiştik, tabiat parkı olarak ilan ediyoruz. Uşak'ta tabiat turizm mastır planı hazırladık. Bununda eylem planı hazır. Neticede buraya yapılacak çok şey var. Ne gerekiyorsa yapılacak ve en kısa sürede sözlerimizi yerine getireceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2015 yılında EGEGEP projesini başlattıklarını ve proje kapsamında, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 25 milyar liralık 4 bin 547 tesis yapılacağını vurgulayan Eroğlu, "Bu projede Uşak'ta 39 tane baraj gölet, 49 sulama tesisi, 7 içme suyu tesisi tamamlayacağız. 41 dere ıslahı, 1 tane köprü inşa edeceğiz, 2 şehir ormanı, 3 tane bal ormanı ve 25 adet mesire alanı kuracağız." dedi.

Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Uşak Belediyesince Atapark'ta düzenlenen sahur programı öncesi "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni"ne katıldı.

Burada vatandaşlara seslenen Eroğlu, sahur programında Uşak halkıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Uşak'a birçok müjdeyle geldiğini kentte yapımı devam eden Dokuzsele deresinin ıslah edilmesi çalışmalarının sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Güvenlik güçlerinin canlarını siper ederek, terörü temizlemek için çalıştığının altını çizen Veysel Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

" Türkiye'nin bahtı açık, 21'inci asra mührümüz vuracağız. Bu konuda kararlıyız. Bu şanlı bayrak, ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, minarelerde ezanlar ilelebet okunacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Avrupa'da ilerleme sıfıra doğru inerken Türkiye yüzde beşe yakın büyüyor. Dünyada büyümede 4. sıraya yerleştik. Biz birlik, beraberlik, kardeşliğimiz muhafaza ettikçe bu ülkenin bahtı açık olacak. İnşallah çok daha büyük hedeflere mührümüzü vuracağız. 2023 hedefinde Türkiye'yi dünyada 10 büyük ülke arasına taşıyacağız. 2053 yılında ise Türkiye bu yükseliş dahada büyüyecek ve ülkemiz küresel güç olacak. Üçüncü büyük hedefte ise Malazgirt seferinin bininci yılını yeni doğan ve doğacaklar kutladığı zaman Türkiye süper güç olacak. Buna inanırsak ve hedefimize doğru kitlenirsek bu hedefleri yakalarız."

Konuşmanın ardından toplu temel atma ve açılışı yapıldıktan sonra 10 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 6 aileye de Orköy sertifikası verildi.

Vatandaşlara fidan dağıtımı yapılmasının ardından sahur programı gerçekleştiren Eroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.

Törene Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Uşak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement