Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yalova'ya Gelecek - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yalova'ya Gelecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yalova\'ya Gelecek

Eroğlu, kentte, toplu temel atma ve açılış törenine katılacak.

13.05.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere 15 Mayıs'ta Yalova'ya gelecek.

Alınan bilgiye göre, Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce tamamlanan ve projelendirilen bir tesisin açılışını yapacak, iki tesisin ise temelini atacak. Açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesislerle Yalova'nın içme suyu sorunu tamamen çözülecek ve 4 bin 730 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.

Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Mayıs'ta  düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde, Eroğlu, 13 milyon 689 bin liraya mal olan "Yalova İli Çok Acil İçme Suyu Eylem Planı" kapsamında yer alan 20 yer altı sulama sondaj kuyusunun açılışını gerçekleştirecek, Gökçe Barajı Kurtköy Derivasyonu ve Çınarcık Ortaburun Göleti Sulamasının ise temelini atacak.

Eroğlu tarafından açılışı gerçekleştirilecek bin 300 metre derinliğindeki 20 yer altı sulama sondaj kuyusu, Yalova'nın içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'na su takviyesi sağlayacak. Kuyular, DSİ Bursa, Eskişehir, Aydın, Balıkesir ve İzmir Bölge Müdürlükleri ekiplerinin özverili çalışmalarıyla hızla tamamlandı. Yatırım bedelleri 1 milyon 104 bin lira olarak gerçekleşen kuyulardan sağlanacak suyla Yalovalıların içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacak.

Temeli atılacak Gökçe Barajı Kurtköy Çevirme Yapısı ve İsale Hattı Projesinin tamamlanmasıyla Gökçebey Barajı'na ilave su temin edilecek.

Çınarcık Ortaburun Göleti Sulaması bitirildiğinde ise Çınarcık ilçesi Ortaburun köyüne ait 4 bin 370 dekar zirai arazi, sulamaya açılacak. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yalova'ya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement