Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Gezisini Sürdürüyor - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Gezisini Sürdürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Gezisini Sürdürüyor

İstanbul Kasımpaşa’da, AK Parti'liler ile Cumhuriyet Halk Partililer arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Neticede bu bir hizmet yarışı. Milletimiz tahriklere kapılmasın.

22.02.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kasımpaşa'da, AK Parti'liler ile Cumhuriyet Halk Partililer arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Neticede bu bir hizmet yarışı. Milletimiz tahriklere kapılmasın. Dış güçler Türkiye karışsın istiyor. Onlara fırsat vermeyelim" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında dün geldiği memleketi Afyonkarahisar'da programına devam eden Bakan Eroğlu, Şuhut ilçesinin ardından Çay ilçesinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katıldı. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu, 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti'ye destek istedi. Toplantıda hükümetin 11 yıllık icraatlarından da bahseden Bakan Eroğlu, istikrarın sürmesi için 30 Mart'ın çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve İstanbul Kasımpaşa'da, AK Partililer ile Cumhuriyet Halk Partililer arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Bakan Eroğlu, vatandaşların tahrike gelmemeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Seçim bir yarışmadır, hizmet yarışmasıdır. Dolayısıyla partilerin birbiriyle kavga değil, birbiriyle mücadele değil, tatlı bir rekabeti olması lazım. Millet özellikle karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir seçim istiyor. Ben bütün gruplara, bütün siyasi partilere şunu ifade ediyorum. Mesela biz buraya Çay'a geldik. Aşağı yukarı bütün partiler alkışladı. Az önce CHP ilçe teşkilatından arkadaşlarımız çiçek getirdi, MHP teşkilatından arkadaşlarımız biz geçerken alkışladı. Neticede bu bir hizmet yarışı. Milletimiz tahriklere kapılmasın. Çünkü dış güçler Türkiye karışsın istiyor. Onlara fırsat vermeyelim. Birileri araya nifak sokmak maksadıyla girmiş olabilir. bunlara fırsat vermeyelim."

"AK PARTİ'NİN OYLARI MAHALLİ İDARE OLMASINA RAĞMEN DÜŞMEYECEK"

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, 'CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptırdığı ankette, AK Parti'nin oyunun yüzde 40 altında, CHP'nin oy oranının ise yüzde 30'lara çıktığını iddia etti, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna karşılık da şunları söyledi:

"Anketlere bakmaktansa 30 Mart'ta kesin netice çıkacak. Biraz sabretsinler. 'AK Parti'nin reyi falan düşüyor' bunlar doğru değil. Bizim de yaptığımız anketler var. Şu anda bunlara göre yüzde 48-50 arasında görünüyor. Milletimiz bu oyunun farkına vardı. Dolayısıyla millet kenetlenmiş durumda. Ben çoğu yere gidiyorum. Her zamankinden daha fazla bir heyecan, millette bir azim, kararlılık var. Millet oynanan bu oyunu milletimiz feraseti sayesinde çok çabuk kavradı. Bu yüzden AK Parti'nin oyları mahalli idare olmasına rağmen düşmeyecek. Çünkü mahalli idarelerde biliyorsunuz adayın özelliği de ön plana çıkıyor. Ama inşallah 30 Mart'ta zafer gene AK Parti'nin olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Fazla uzun bir zaman değil işte şurada az bir zaman kaldı. 30 Mart'ta durumu göreceğiz. AK Parti oyları muhafaza edecektir belki kısmen de arttırabilir."

Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından Sultandağı ilçesine geçti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Gezisini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement