Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'de - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar\'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti’nin düşündüğü koalisyonunun detayları ile ilgili bilgiler vererek, “Bizim peşin bir hükmümüz yok. Bizim hiçbir kırımızı çizgimiz yok. Bizim anlayışımızda kırmızı çizgi diye bir çizgi tarif etmiyoruz.

09.07.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti'nin düşündüğü koalisyonunun detayları ile ilgili bilgiler vererek, "Bizim peşin bir hükmümüz yok. Bizim hiçbir kırımızı çizgimiz yok. Bizim anlayışımızda kırmızı çizgi diye bir çizgi tarif etmiyoruz. Sadece onurlu bir duruş tarif ediyoruz" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette kent ile ilgili Vali Güner'den bilgiler alan Bakan Eroğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu ziyarette bir gazetecinin, "Koalisyon görüşmelerinde neler baz alınacak? Öncelikle hangi partiyle görüşülecek?" sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:

"Bütün partilere gidilecek. Birinci tur sadece karşılıklı görüşme. Fikir telakkisinde bulunma şeklinde geçecek. Tabii biz normalde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun Başkanlığında geçen hafta geç saatlere kadar hatta sahura kadar toplantı yaptık. Herkes gerekli düşüncesini söyledi. Bizim peşin bir hükmümüz yok. Biz daima şunu söyledik 'burada Türkiye önemli.' Partiden ziyade Türkiye önemli. Ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Aynı şeyi hepimiz söyledik. Bunu Başbakanımız da söyledi. Dedi ki; 'ülkenin menfaatleri partinin menfaatlerinin üstündedir.' Dolayısıyla biz partinin gelecekteki kriz çıksın da görün bakalım ne hale geldik demek gibi böyle bir duruma, krizin içine sokmayız. Dolayısıyla hükümet zaten devam ediyor. Biz her tarafta yatırımları devam ettiriyoruz. Hiçbir aksama yok. Ama tabii ki komisyonlar teşkil edince ve meclisteki divan teşekkül edilince Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Başbakanımıza ki bunlar şu an yapılmak üzere bir görev tevdi edilecek. Hükümeti kurma görevi. Teamüle göre en büyük nispette oy alan partinin genel başkanına verilir bu. Dolayısıyla önümüzdeki haftadan itibaren, muhtemelen, şu ana kadar resmi bir görüşme yok. Partileri Başbakanımız bir heyetle genel başkanımız ziyaret ederek bütün genel başkanların düşüncelerini alacak. Daha sonra arada tabii bir boşluk olacak. Boşluk derken bu görüşmelerin akabinde biz de kendi aramızda karar vereceğiz. Onların bir takım uzlaşma temayüllerini varsa göreceğiz. Ona göre karar vereceğiz."

"TEMEL PRENSİPLER VAR"

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin "Diğer partilerin kırmızı çizgileri var. Ak Parti'nin de kırmızı çizgisi var mı?" sorusunu da yanıtlayarak, "Bizim hiçbir kırımızı çizgimiz yok. Onurlu olması lazım ve gerçekten samimi ve şeffaf. Bizim anlayışımızda kırmızı çizgi diye bir çizgi tarif etmiyoruz. Sadece onurlu bir duruş tarif ediyoruz. Ak Parti büyük bir parti. Dünyanın sayılı partilerinden birisi. Dünyadaki en büyük siyasi organizasyonlardan birisi. Dolayısıyla yüzde 41 oy da az bir oy değil. Biliyorsunuz 1960 yılından bu yana bizim dışımızda sadece iki parti geçebilmiş ve sadece beş defa yüzde 41 aşılmış. Dolayısıyla bunu da dikkate alarak gerçekten onurlu bir koalisyon mutabakatı yapılırsa bizim hiçbir kırmızı çizgi diye bir şeyimiz yoktur. Sadece prensipler vardır. O prensiplerin yerine gelmesi lazım. Dürüstlük şeffaflık hizmetlerin aksamaması bir takım makamların saygınlığının zedelenmemesi gibi temel prensipler var. Yoksa bunlar kırmızı çizgi değil" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, ayrıca koalisyon görüşmelerinin net olarak ne zaman sonuçlanacağı ile ilgili ise her hangi bir tarihin belli olmadığını ifade etti.

Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Valiliği'nin ardından programına devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement