Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na Bağlı Kuruluşlardaki Değişiklik - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na Bağlı Kuruluşlardaki Değişiklik

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, kapatılan Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kent ekonomisine ciddi zararlar vereceğini öne sürdü.

12.11.2011 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, kapatılan Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kent ekonomisine ciddi zararlar vereceğini öne sürdü.

Şekerdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan 657 sayılı kanun hükmündeki kararname ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında teşkilat kanunlarında değişiklikler yapıldığını hatırlattı.

Bu değişiklikler sonucu Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı 23 bölge müdürlüğünden 8 bölge müdürlüğü kapatıldığını ve bunların içerisinde Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile birlikte Keban, Ağın, Palu ve Karakoçan Meteoroloji İlçe Müdürlükleri'nin de bulunduğunu kaydeden Şekerdağ, şunları ifade etti:

"Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinin kapatılması, Elazığ kamuoyunda üzüntü yaratmıştır. Kapatılan bu bölge müdürlükleri Elazığ ekonomisine ciddi zararlar verecektir. Devlet planlama teşkilatının belirlediği kriterlere göre 12 cazibe merkezinden biri olan ve Türkiye'deki 15 büyüme merkezi arasında yer alan herhangi bir alt yapı sorunu olmayan Elazığ'ımızın, son zamanlarda yapılan bütün düzenlemelerde hep dışarıda bırakılması kentin ticaret ve sanayi çevrelerinde üzüntüyle karşılanmıştır."

Şekerdağ, kapatılan bölge müdürlüğünün yeniden açılmasını Elazığ kamuoyu adına talep etti.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na Bağlı Kuruluşlardaki Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement