Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale\'ye Yönelik Yatırımları

Çanakkale'de 5 bin 870 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması ile Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulamasının inşaat sözleşmesi imzalandı.

02.12.2014 14:59  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de 5 bin 870 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması ile Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulaması'nın inşaat sözleşmesi imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması'nın hizmete alınmasıyla 5 bin 180 dekar, Çamköy Göleti ve Sulaması'nın hizmete alınmasıyla ise 690 dekar arazinin suya kavuşacağı bildirildi.

Bölgede 2014 fiyatlarına göre dekar başına 202 lira gelir sağlanırken, Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması'nın devreye girmesiyle bu rakam bin liraya yükselecek. Bölgedeki tarım arazilerinden elde edilen yıllık gelir artışı ise 5 milyon 175 bin liraya ulaşacak.

Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulaması için ise 2014 fiyatlarına göre, projesiz durumda gelir dekar başına 253 lirayken, projeli durumda net gelir artışı dekar başına bin 171 lira seviyesine ulaşacak.

Bu kapsamda projeden oluşacak net gelir artışı dekar başına 918, yıllık gelir ise 808 bin lira olacak.

İki gölet ve sulaması için toplam 6 milyon 678 lira yıllık gelir artışı hedefleniyor. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement