Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, pek çok tesisi hizmete açarken, yeni projeler üzerinde çalışırken, güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya, sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor, bölgeyi terörize ediyor, vatandaşı yerinden, yurdundan ediyor.

23.12.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, pek çok tesisi hizmete açarken, yeni projeler üzerinde çalışırken, güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya, sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor, bölgeyi terörize ediyor, vatandaşı yerinden, yurdundan ediyor. İnsanlarımız mağdur olsun, işsiz, eğitimsiz kalsın istiyorlar. Bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bilsinler ki biz bunlara izin vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının toplu açılış törenindeki konuşmasında, siyasi hareketi, partisi ve 13 yıldır iş başında olan AK Parti hükümetleri adına hiç mütevazı olmayacağını belirterek, Cumhuriyet tarihi boyuncu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da en müşfik, en insan odaklı, en müreffeh kılıcı politikaların AK Parti hükümetleri döneminde yürütüldüğünü söyledi.

AK Parti kadrolarının doğu, batı, kuzey, güney ayrımı yapmadan Türkiye'nin her yerine aşkla, şevkle, inançla koştuğunu dile getiren Davutoğlu, Atatürk Barajı'ndan sonraki en büyük sulama barajı olan Silvan Barajı inşaatının devam ettiğini, Şanlıurfa-Mardin- Ceylanpınar anakanalının açıldığını, dünyanın 5'inci büyük tüneli kabul edilen Suruç Tüneli'nin de 2012'de hizmete sunulduğunu bildirdi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile bölgenin içme suyu problemini de çözüme kavuşturduklarını anlatan Davutoğlu, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak'ta içme suyu tesisleri açıldığını, Ilısu Barajı'nın yüzde 83'lük kısmının tamamlandığını, bu barajla bölgede hem enerji hem de sulama alanında çok önemli bir eksikliğin giderileceğini kaydetti. GAP'ın eski hükümetler zamanında defalarca törenlerle açıldığını ancak bir türlü ilerleme sağlanamadığını ifade eden Davutoğlu, GAP'ın AK Parti hükümetleri döneminde sessiz sedasız, gürültüsüz, nümayişsiz devam ettiğini, peş peşe sulama tünellerinin açıldığını belirtti.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim çözdüğümüz içme suyu problemi yanında orada bazı belediyelerin nasıl yıkıcı faaliyetler içinde oradaki halkı mağdur ettiğini de hepiniz görüyorsunuz. Biz, bu saydıklarımız ve burada sayamadığım pek çok tesisi hizmete açarken, bunları en kısa zamanda halkın hizmetine sunarken, yeni projeler üzerinde çalışırken güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor, bölgeyi terörize ediyor, vatandaşı yerinden yurdundan ediyor. Bunlar öyle gözü dönmüş bir güruh ki ne cami dinliyor, ne anaokulu, ne içme tesisi, ne hastane ne ambulans. Adeta yakıp, yıkmanın, öldürmenin histerisiyle hareket ediyorlar. İnsanlarımız mağdur olsun, işsiz, eğitimsiz kalsın istiyorlar, bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar ama bilsinler ki biz bunlara izin vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz."

"Her birinizin gönlüne hitap etmeye, yüreğinize girmeye kararlıyız"

Kirli amaçların ve oynanan oyunun arkasında hangi mihrakların olduğunu çok iyi bildiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Bugün dahi Türkiye'yi, 78 milyonu, bütün bir ülkeyi tehdit eden bir ülkenin başkentinde, Türkiye'yi suçlama cesareti gösterebiliyorlar. Bizim için bütün millet yekpare bir yürektir, yekpare bir yumruktur. Hiçbirisinin diğerinden bir ayrımı, farkı yoktur. Biz, bütün bu terör örgütlerine ve arkasındaki siyasi güçlere, arkasındaki dış mihraklara rağmen ülkemizi birlik, dirlik, kardeşlik içinde kalkındırmaya devam edeceğiz."

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından ekonomik, siyasi istikrarsızlık ve kamu düzeninde boşluk bekleyenlere milletin 1 Kasım seçimlerinde gereken cevabı yüzde 85 katılım, yüzde 97,5 temsil ve yüzde 49,5 rekor bir oyla iktidarı AK Parti'ye teslim ederek verdiğini kaydetti.

AK Parti'nin 1 Kasım'da halktan aldığı emanetin hakkını, yeni dönemde yapacaklarıyla vereceğine inandığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bunun için de bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarıma, 78 milyona bir kez daha hitap ediyorum, her birinizin yüreğine, her birinizin gönlüne hitap etmeye, yüreğinize girmeye kararlıyız. Her bir vatandaşımızın elini tutmaya, her bir öğrencimizi geleceğe hazırlamaya kararlıyız. Parti ayrımı gözetmeden, ırk, etnisite, mezhep, din ayrımı gözetmeden 78 milyonun güzel geleceği için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

- "Hamaset değil iş üretiyoruz"

Davutoğlu, dün muhalefet partileri liderlerinden randevu talebinde bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ümit ederim ki onlardan da aynı anlayışı görür, önümüzdeki 4 yılı birbirimizi eleştirdiğimiz, birbirimizle gerektiğinde siyasi rekabet yaptığımız ama sonunda bu ülkenin menfaatini her türlü siyasi menfaatin üzerinde tuttuğumuz bir dönem başlar. Bizim farkımız Türkiye'nin bütününü kuşatmamızdır. Çünkü biz kimlik siyaseti yapmıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz, birilerinin yaptığı gibi kimseyi ötekileştirmiyoruz, dışlamıyoruz, kimseyi dışarıda bırakmıyoruz. 780 bin kilometrelik mübarek vatan topraklarımızı, Türkiye'nin tamamını bir bütün olarak kucaklıyoruz. Biz, söylemlerle değil eserlerimizle konuşuyoruz. Başkaları gibi slogan atmıyoruz, başkaları gibi kuru bir cumhuriyetçilik, milliyetçilik yapmıyoruz."

Milliyetçiliğin, eser kazandırmak, milletini sevmek, milletin taleplerini karşılamak olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Hamaset değil iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Yoluyla suyuyla, mimarisiyle şehirlerimizi ihya ediyoruz, kültür ve sanatıyla, ekonomisiyle refah seviyesiyle insana, insan haklarına, hukuka değer veriyoruz" dedi.

Başka siyasetçiler gibi siyaseti laftan, hakaretten, iftiradan ibaret görmediklerini, hayata dokunduklarını, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Davutoğlu, "Anadolu'daki varlığımızın bin yıllık muhasebesini yapıyor, bin yılda nasıl bir medeniyet kurduğumuza, birlikte nasıl bir medeniyet yeşerttiğimize dikkati çekiyoruz. Biz, 2023 vizyonu derken de 2071 vizyonu ve ruhu derken de medeniyetimize vurgu yapıyoruz. Bir yandan geleceğin Türkiye'sini kurarken bir yandan da geçmişimize sahip çıkmanın derdi içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bugün açılışı yapılan tesislerin Türkiye'ye, şehirlere ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, tesislerin yapımında emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Notlar

Başbakan Davutoğlu, törende, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan toplam 36'sı baraj, 4'ü içme ve 13'ü sulama tesisi olmak üzere toplam 175 eserin toplu açılışını kurdele keserek yaptı.

Davutoğlu, Edirne, Malatya, Mardin ve Ankara Kalecik'teki açılış törenlerine video konferans sistemiyle canlı bağlantı yaptı.

GAP sulama projesinin su kanallarının açılışı için Mardin ile kurulan canlı bağlantıda, su kanallarının Mardin ve Şanlıurfa'ya bereket getirmesi temennisinde bulunan Davutoğlu, "Bugünlerde Mardin'de etrafı yakıp yıkmaya çalışanlara, tahrip edenlere en güzel dersi vermiş oluyoruz. Allah biriliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Bu güzel eserleri gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmayı bize nasip etsin" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de Ankara Kalecik Uludere Barajı'ndan canlı bağlantıya katılarak,  barajla 24 bin 550 dekar arazinin sulanacağını, 10 milyon liralık milli gelir artış sağlanacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının özverili çalışmalarıyla Ankara'ya 20 tesis kazandırıldığını bildiren Türkeş, tüm tesislerin hayırlı olmasını diledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement