Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli'de Ki Orman Köylülerine 10,3 Milyon TL Katkı - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli'de Ki Orman Köylülerine 10,3 Milyon TL Katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli\'de Ki Orman Köylülerine 10,3 Milyon TL Katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kocaeli’de ki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 10,3 milyon TL kredi desteği verdi.

13.07.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kocaeli'de ki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 10,3 milyon TL kredi desteği verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce bu projelerin devam ettiği Kocaeli'de ki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 10,3 milyon TL kredi desteği verdi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Kocaeli'de de güneş enerjisi, mantolama süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı seracılık, fenni arıcılık ve meyvecilik gibi konularda orman köylülerine kredi desteği sağladı.

Bin 289 aileye güneş enerjisi, 24 aileye mantolama, 685 aileye süt sığırcılığı, 56 aileye süt koyunculuğu, 6 aileye besi sığırcılığı, 7 aileye seracılık, 19 aileye fenni arıcılık ve 10 aileye meyvecilikte olmak üzere toplam 2 bin 96 aileye 10 milyon 370 bin TL tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Kocaeli'de ki 120 aileye toplam 1 milyon 300 bin TL kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylüleri de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli'de Ki Orman Köylülerine 10,3 Milyon TL Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement